Anlık Bildirim

Intel Alder Lake işlemcilerden AVX-512 desteği kaldırılıyor

Ortaya çıkan dedikoduların ardından Intel de beklenen hamleyi yaptı. Yeni BIOS güncellemeleri ile Intel 600 çipsetlerine sahip anakartların AVX-512 kullanması tamamen engellenmiş oldu. 

AVX-512 Tam Boyutta Gör

Bir süre önce gündeme gelen ve Intel Alder Lake işlemcilerdeki AVX-512 desteğini kaldırıp kaldırmayacağı ile ilgili dedikodulara firma son noktayı koydu. Beklendiği gibi anakarttan itibaren desteği kapatmış durumda. 

Alder Lake işlemcilerde AVX-512 desteği olmayacak

Gelişmiş vektör uzantıları olarak tanımlanan AVX-512 teknolojisi bilimsel simülasyonlar, finansal analizler, yapay zeka (AI)/derin öğrenme, 3D modelleme ve analiz, görüntü ve ses/video işleme, kriptografi ve veri sıkıştırma gibi iş yükleri ve kullanımlara yönelik performansı arttırıyor. 

Intel’in verimlilik kaygıları nedeniyle veya Xeon işlemcilere avantaj sağlamak düşüncesiyle AVX-512 desteğini Alder Lake işlemcilerden tamamen kaldıracağı gündeme gelmişti. Bu hafta BIOS güncellemesi ile değişiklik uygulanmaya başladı. 

Bazı inceleme siteleri BIOS 1.13 ile BIOS 1.21 versiyonlarını karşılaştırdıklarında AVX-512 seçeneğinin tamamen kaldırıldığını görmüş. Bazı anakartlarda BIOS üzerinde halen aktif etme tuşu bulunuyor ancak CPU-Z üzerinde kesinlikle görünmüyor. Daha doğrusu önceki 600 serisi anakartlarında bazı izlerin kaldığı belirtiliyor ancak yeni anakartlarda tamamen kaldırılmış. Özellikle mikrokod 18 ile birlikte bu değişikliğin hayata geçtiği ifade ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim