Anlık Bildirim

Intel’den Bitcoin madenciliğine dev adım

Intel Bonanza Mine madencilik yongası yüksek kazım seviyelerine nispeten düşük bir enerji tüketimi ile ulaşmayı planlarken firma komple bir Bicoin madencilik sistemi de hazırladı.

Intel Bonanze Mine Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz haftalarda kripto para madenciliğine yönelik olarak verimlilik odaklı bir uygulamaya özel entegre devre - ASIC çözümü geliştirdiğini duyuran Intel, bu hafta Bonanza Mine adını verdiği projesine resmiyet kazandırdı.

Intel Bonanza Mine neler sunuyor?

Inte Bonanza Mine adı verilen madencilik çözümü 7nm sürecinde tasarlandı. Her zar 4.14mmx3.42mm ölçülere sahip. Toplamda 4248 milimetre karelik bir silikon elde ediliyor. Çift SHA256 kazım motoru yapısı ile sadece Bitcoin madenciliğine yönelik geliştirildi. Her zarda toplam 258 kazım motoru yer alıyor. Yonga 1.6GHz seviyesine kadar çıkarken 335mV enerji tüketiyor. 7.5W ile 137GHash/s seviyesi elde edilebiliyor.

Intel ayrıca müşterileri için Bonanza Mine System adını verdiği komple bir sistem de hazırlamış. 300 yonganın bir araya geldiği bu sistem 40THash/s kazım performansına ulaşıyor. 4 fanlı sistemde kontrol ve Ethernet üzerinden iletişim bir ARM çekirdeği ile sağlanıyor.

Intel şimdiden yeni Bitcoin madencilik sistemi için Argo Blockchain, Jack Dorsey’in firması BLOCK ve GRIID gibi önemli firmalardan siparişler almış. Sektörün lideri kabul edilen Bitmain karşısında Intel ciddi işler yapacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim