Anlık Bildirim

Intel işlemciler çoklu yonga tasarımına geçiyor

Intel Meteor Lake ve Arrow Lake işlemci mimarileri 3 farklı üretim yongayı bir araya getiriyor. Böylece düşük güç tüketimi ve daha iyi yapay zekâ entegrasyonu hedefleniyor. 

Intel Meteor Lake Tam Boyutta Gör

24 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebilen Raptor Lake işlemcileri ile masa sütünde AMD’ye pay kaptırmamayı amaçlayan Intel önümüzdeki yıl çok ilginç bir tasarıma geçiş yapacak.

Intel Meteor Lake ve Arrow Lake geliyor

AMD uzun zamandır çoklu yonga tasarımını ürünlerinde kullanıyor. Bu tasarımda birden fazla işlemci yongası birleşerek bir paket oluşturuyor ve bir IO zarına bağlanıyor.

Intel ise 3 farklı yonga parçası tasarımını benimsiyor. Bir parça Intel 4 olarak tanımlanan ve 5nm izleri taşıyan 7nm EUV sürecinde üretiliyor. İkinci parça TSMC tarafından 3nm olarak üretiliyor. Son parça ise 2nm karakteristiği taşıyan Intel 20A sürecine sahip. Bununla birlikte hangi parçada hangi yonga yer alacak bilinmiyor. Firma bu parçaları karo olarak isimlendiriyor.

Intel Arrow Lake Tam Boyutta Gör

Yine melez çekirdek yapısını benimseyen mimaride Redwood Core performans ve Crestmont verimlilik çekirdekleri yer alıyor. Xe LP entegre grafik ise 352 kümeye kadar ölçeklendirilebiliyor. Karolarda platform güvenlik işlemcisi, entegre kuzey köprüsü, bellek kontrolcüsü, PCI-E kök kompleksi ve çeşitli birimler yer alıyor.

Intel Meteor Lake mimarisi bu yılın sonunda tamamlanacak ve gelecek yıl piyasaya çıkacak. Arrow Lake ise 2024 yılını hedefliyor. 2024 sonrasında ise iki parçalı mimariye sahip Lunar Lake görünüyor. Bununla birlikte Intel döküm teknolojilerinin gidişatı bu yol haritasını doğrudan etkileyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3408 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel meteor lake, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim