Anlık Bildirim

Intel Core-P işlemciler duyuruldu

Ultra ince dizüstü bilgisayarlar için tanıtılan Intel Core-P serisi işlemciler yüksek performans değerlerini nispeten düşük enerji tüketiminde kullanıcılara sunmayı amaçlıyor.

Intel Core-P

Taşınabilir sistemlere yönelik CES 2022 fuarında performans odaklı Alder Lake işlemcilerini duyuran Intel yavaş yavaş örtüyü kaldırmaya başladı. H serisinin altına yerleşen ve ultra ince dizüstü bilgisayarları hedefleyen Intel Core-P işlemciler duyuruldu.

Intel Core-P işlemciler neler sunuyor?

Intel normalde P isimlendirmesini grafik birimi olmayan masa üstü işlemciler için kullanmış sonrasında F olarak devam etmişti. Mobil tarafta ise P isimlendirmesi ultra hafif dizüstü bilgisayarları temsil edecek ve 28W TDP temel değerine sahip olacak. Zorlandığı zaman ise 64W seviyesine çıkıyor. Bu seride 6 farklı işlemci yer alıyor. 

Core i7-1280P seride amiral gemisi durumunda. 6 adet performans ve 8 adet verimlilik çekirdeği olan işlemci 4800MHz turbo hızlara ulaşabiliyor. Intel Xe grafik birimi 96 kümeli ve 1450MHz hızında çalışıyor. Seviye 3 ön bellek ise 24MB.

Sonrasında 4 performans çekirdeği ve 8 verimlilik çekirdeğine sahip 4 işlemci yer alıyor. Bunların turbo hızları, grafik hızları ve ön bellekleri farklılaşıyor. En düşük seviyede ise 2 performans çekirdeği ve 8 verimlilik çekirdeği olan Intel Core i3-1220P yer alıyor.

Seride Turbo Boost Max 3.0 özelliği ile bir adet performans çekirdeği diğerlerinden daha yükseğe hız aşırtılabiliyor. Bu da 5GHz civarı oluyor. Bellek tarafında DDR4-3200 ve DDR5-4800 destekleri mevcut. Kısa süre içerisinde Intel Core-P işlemcileri performans odaklı ince dizüstü bilgisayarlarda görebileceğiz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim