Anlık Bildirim

Intel, Almanya’dan 10 milyar Avroyu kaptı

İnşaat maliyetleri neredeyse ikiye katlanan Intel, sürdürülebilirlik adına devlet teşviklerinin artmasını istedi ve Alman hükümeti belirli bir ölçekte bu talepleri karşıladı.
Intel Tam Boyutta Gör
Yonga krizinin patlak verdiği ve pandemi nedeniyle piyasalara para pompalandığı 2021 yılında teknoloji devleri de yatırımda adeta coşmuştu. Bugün ise artan maliyetler nedeniyle yatırımlar kuşa döndü.

Intel’e dev teşvik

2021 yılında Almanya’da yonga tesisleri için ilk adımı atan Intel toplamda 17 milyar dolarlık bir yatırım paketi açıklamıştı. Bunun karşılığında ise Alman hükümetinden 6.8 milyar avro değerinde teşvik paketi alacaktı.

Ekonomik kriz ile birlikte tesislerin maliyeti 30 milyar avro seviyesine yaklaştı. Haliyle Intel de hükümetin kapısını çaldı. Kıran kırana geçen pazarlıklar sonucunda Alman hükümeti 9.9 milyar avro teşvik vermeye razı oldu. Intel normalde 12 milyar avro civarında bir teşvik istiyordu.

Elde edilen para ile Almanya yatırımlarının üçte biri karşılanmış oldu. Firma Polonya ve İtalya’da da yonga yatırımları yapıyor. Bu bakımdan verilen teşvik bu yatırımların ilerlemesini de sağlamış olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4074 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim