Anlık Bildirim

Intel, Almanya’dan daha fazla teşvik istiyor, maliyetler ikiye katlandı

Avrupa’ya toplamda 33 milyar avroluk dev yonga tesisi yatırımı açıklayan Intel, geldiğimiz noktada sadece bir tesisi 30 milyar avroya mal edebiliyor. İşler içinden çıkılamaz hale geldi.
Intel Tam Boyutta Gör
Küresel çip krizi yaşanırken kesenin ağzını açarak devasa yonga tesislerinin temellerini atan Intel, global ekonomik kriz ile birlikte zorlanmaya başladı. Maliyetler ikiye katlanırken yine hükümetlerden teşvik istemeye başladı.

Intel teşviğe doymuyor

2021 yılında Avrupa’da inşa edeceği tesisler için 33 milyon avroluk bir paket duyuran Intel, Almanya’nın Magdeburg tesislerine de 17 milyar avroluk yatırım yapacaktı. Bunun karşılığında da Alman hükümeti 6.8 milyar avro teşvik verecekti.

Geldiğimiz noktada ise sadece Magdeburg tesislerinin maliyeti 30 milyar avroyu geride bıraktı. Bu da zaten sıkıntıda olan Intel için kriz demek. Firma daha önce Alman hükümetinden 3.8 milyar avro daha teşvik istemişti ancak şimdi bu rakam 5 milyar avroya kadar çıkabilir. Yani Intel toplamda 12 milyar avro gibi bir teşvik alacak ve neredeyse Magdeburg tesislerinin yarısını karşılamış olacak.

Alman hükümetinin buna ne cevap vereceği merakla bekleniyor. Otomotiv sanayisinin belkemiği olan Almanya özellikle çip krizinde çok yıpranmıştı. Bu nedenle Intel’i büyük bir sevinçle karşılamışlardı. Ne var ki pirince giderken evdeki bulgurdan olmak deyimi yaşanıyor. Diğer taraftan bütçenin tamamını Almanya’ya harcayan Intel’in alacağı teşvik miktarı İtalya’da inşa edeceği tesislerin geleceğini de doğrudan etkileyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim