Anlık Bildirim

Intel işlemcili bir Samsung tablet benchmark skorlarında göründü

Bu yıl tablet pazarında daha sessiz bir çizgi izleyen Samsung'un henüz üst seviyeye yönelik olarak bir hamlesine şahit olmadık. Pek çok benchmark testinde çeşitli modellere rastlansa da bunlar halen resmiyet kazanmadı. 

Firmanın benchmark skorlarına yansıyan son modeli CHOPIN-LTE kod adına sahip ve Intel'in 14nm fabrikasyon süreci ile üretilmiş Cherry Trail tabanlı Atom x5 yongasetini kullanıyor. Samsung önceki yıl da Galaxy Tab 3 10.1 modelinde Intel işlemci kullanmıştı. 

İşlemcinin dikkat çeken tarafı Intel'in en yeni mimarisi ile geliyor oluşu. 2.24GHz saat hızında çalışan 4 çekirdek ve Intel HD grafik birimi ile yongaseti Galaxy Note 4'te kullanılan Exynos 5433 yongaseti ile aynı test skorlarına ulaşıyor. 

Benchmark skorlarına göre Samsung'un 14nm mimarisine sahip yongaseti kullanan iki modeli olacak. Bunlardan ilki Galaxy S6 serisi diğeri ise CHOPIN-LTE kod adlı bu model şeklinde sıralanıyor. 

Modelin yongaseti yanında 4GB RAM ve Android 5.1 Lollipop işletim sistemi taşıdığı görülüyor. Bunun haricinde ekran boyutu veya çözünürlüğü ile ilgili bir bilgi yok. 

Tahminler modelin Galaxy Tab S2 serisinden bir modele ait olacağı yönünde. Serinin 64-bitlik bir yongaseti ile geleceği biliniyor ancak Exynos 7420 konusunda bir netlik sağlanamıyordu. Samsung tablet tarafında enerji tasarrufu ve performans dengesini iyi koruyan Atom x5 serisine yer verebilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim