Anlık Bildirim

Intel tabanlı çift çekirdekli yeni bir işlemciye sahip akıllı telefonlar MWC 2013 fuarında görücüye çıkacak

Intel tabanlı çift çekirdekli yeni bir işlemciye sahip akıllı telefonlar MWC 2013 fuarında görücüye çıkacak

Akıllı telefon macerasına ilk etapta tek kategorideki Medfield işlemcisi ile başlayan Intel, yıl başında düşük seviye ve yüksek seviye şeklinde iki kategori ile devam etme kararı almıştı.

Düşük bütçeli akıllı telefon pazarına hitap eden işlemcisini Lexington tabanlı Atom Z2420 olarak belirleyen Intel, üst seviye işlemcisini de Clover Trail + tabanlı Z2580 olarak belirledi.

Tek çekirdekli Z2420 işlemcisi 1.2GHz saat hızına çıkabilirken, 32nm fabrikasyon sürecine sahip ve PowerVR SGX 540 grafik birimi ile geliyor. Çift çekirdekli Z2580 işlemcisi ise aynı sürece sahipken, PowerVR SGX 544 çift çekirdekli grafik birimi ile geliyor.

Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, MWC 2013 fuarında Intel seriye üst seviye bir işlemci daha ekleyecek. Bu işlemci çift çekirdekli iken, yine çift çekirdekli bir grafik birimine sahip olacak. Bu sayede Intel üst seviye pazarda biraz daha etkili olmayı hesaplıyor. İlk örnek modeller de yine bu fuarda sergilenecek.

Ayrıca firma Z2420 işlemcisi taşıyan yeni akıllı telefonları da tanıtacak. Böylece giriş seviyesi pazarda da firma etkili olabilecek. Gelişmekte olan ülke pazarlarında ucuz akıllı telefonlara olan talep pek çok üreticinin buraya yatırım yapmasına neden oluyor. Intel'in işlemcisini taşıyan giriş seviyesi akıllı telefonlar 130$ bandına kadar inebiliyor. Bu bakımdan firmanın önemli bir fiyat avantajına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim