Anlık Bildirim

15 yıllık gelenek sonlanıyor: Intel, Core Ultra ve Xeon işlemcileri için tarih verdi

Intel, önümüzdeki ay düzenleyeceği özel bir etkinlik kapsamında merakla beklen yen Core Ultra ve 5. Nesil Xeon işlemcilerini tanıtacak. Yeni işlemcilerin yapay zeka odaklı olması bekleniyor.
Intel, yepyeni Core Ultra ve Xeon işlemcileri için tarih verdi Tam Boyutta Gör
Intel, uzun zamandır beklenen Intel Core Ultra (Meteor Lake) ve 5. Nesil Xeon (Emeralds Rapids) işlemcilerini tanıtacağı "AI Everywhere" etkinliğini duyurdu. Etkinliğin adından da anlaşılacağı üzere yeni yongaların yapay zeka odaklı olması bekleniyor. Bununla birlikte etkinlik, 14 Aralık tarihinde Türkiye saati ile 17:00’da gerçekleştirilecek.

15 yıllık gelenek sonlanıyor

Intel, zaten eylül ayında Core Ultra Meteor Lake işlemcilerini tanıtmış ve mimari detaylarını paylaşmıştı. Biz de bunları oldukça ayrıntılı bir şekilde sizlere aktarmıştık. Intel, yeni işlemcileri son 40 yıldaki en büyük mimari değişim olarak ifade ederken Meteor Lake, 15 yıl boyunca "Core i" terminolojisini kullandıktan sonra radikal bir kararla yeni Core Ultra markasını alan ilk nesil Intel işlemcileri olacak.

Meteor Lake serisini Intel'in 11. Nesil Tiger Lake işlemcilerindeki duruma benzer şekilde yalnızca mobil alanda göreceğiz. Bu işlemciler bir nevi masaüstüne de gelecek ancak soketli yapıda değil. Bunun yerine AIO'larda ve NUC'lar gibi küçük form faktörlü cihazlarda BGA (ball grid array) paketleri olarak anakarta lehimli şekilde gelecekler.

Intel, yepyeni Core Ultra ve Xeon işlemcileri için tarih verdi Tam Boyutta Gör
Intel etkinlik kapsamında aynı zamanda 4. Nesil Xeon Sapphire Rapids yonga serisinin yerini alacak olan 5. Nesil Xeon Emerald Rapids işlemcileri sergileyecek. Sapphire Rapids, Intel'in Golden Cove çekirdeklerini kullanan Alder Lake işlemcilerinin veri merkezindeki karşılığıydı. Emerald Rapids ile Intel, sunucu yongalarını Raptor Lake ile aynı hizaya getirecek.

Intel, sunucu tarafında olmasa da mobil tarafta önemli bir adım atacak ancak gidilecek yol kolay olmayacak. AMD, sırasıyla Meteor Lake ve Emerald Rapids ile savaşmak için yeni Ryzen 8000 (Strix Point) ve EPYC Turin çiplerini hazırlıyor. Her zamanki gibi, işlemci pazarı için heyecan verici bir yıl sonu olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim