Anlık Bildirim

Intel’den sürpriz Broadcom hamlesi

Teknoloji dünyasında birbiri ardına flaş satın alma haberleri gündeme geliyor. Broadcom’un Qualcomm hamlesinin ardından şimdi de Intel’in satın alma hamlesi gündemde.

Teknoloji gündemi şu sıralar Broadcom ve Qualcomm arasındaki satın alma süreci ile oldukça meşgul. Bununla birlikte devreye çok önemli bir oyuncu dahil olabilir. İddialar oldukça şaşırtıcı.

Dev hamleler

Yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Intel’in masasında Broadcom’a bir satın alma teklifi götürme opsiyonu var. Stratejik hamleler için bazı opsiyonlar belirleyen şirket listeye Broadcom’u da eklemiş. Henüz net bir meblağ yok ancak Qualcomm konusuna bakarsak üç haneli rakamlar telaffuz edilebilir.

Önümüzdeki dönemde 5G teknolojileri yaklaşık 200 milyar dolarlık bir pazar alanı yaratacak. Intel’in hazırlıkları tamam ancak MediaTek, Broadcom, Qualcomm gibi firmalar özellikle mobil tarafta rekabeti oldukça ısıtacak. Intel bu yüzden bir satın alma yapmayı planlıyor.

Muhtemelen yol haritası Qualcomm teklifinden önce çizilmişti zira bir birleşme sonrasında Intel’in ortaya çıkacak bu devi satın almaya çalışması kulağa pek gerçekçi gelmiyor. Firmanın bekle gör taktiği uygulayıp Qualcomm satışı olumsuz sonuçlanırsa teklifini gündeme getireceği tahmin ediliyor. Bunun yanında Broadcom’dan vazgeçerek başka firmalara yönelmesi de güçlü bir ihtimal olarak görülüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4063 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, broadcom ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim