Anlık Bildirim

Intel'in Meltdown ve Spectre yamaları eski PC'lerde sorun çıkarıyor

İşlemi devi Intel'in Meltdown ve Spectre yamalarını gidermek için yayınladığı güncellemeler eski işlemcilerle çalışan sistemlerde yeniden başlatma sorunlarına neden oluyor.
Intel bu yılın başında ortaya çıkan Meltdown ve Spectre açıklarını gidermek için gerekli güvenlik güncellemelerini yayınladı ancak Windows ve Ubuntu yamalarında olduğu gibi bazı PC'lerde beklenmedik yeniden başlatma sorunlarına neden oldukları görülüyor.
Şirket bu durumdan etkilenen sistemler için henüz bir çözüm bulamamış olsa da, sorunun farkında olduğunu ve halen araştırıldığını doğruladı. Intel Veri Merkezi Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Navin Shenov, Broadwell ve Haswell işlemcilerinin bu hatadan etkilendiğini açıkladı. Kendisi detay vermese de etkilenen sistemlerin sonsuz yeniden başlatma döngüsüne girdiği belirtiliyor.

Henüz hiçbir çözüm yok

Sorunu gidermek için herhangi bir çözüm önerilemese de Intel yetkilisi şirketin soruşturmasının sonucuna bağlı olarak önümüzdeki haftalarda yeni firmware sürümlerinin yayınlanabileceğini söyledi.
Peki bazı güncellemelerin yeniden başlatma sorununa neden olabileceği artık doğrulandığına göre bahsi geçen işlemcileri kullananlar ne yapmalı? Intel sistemi bozma riskine rağmen hala yamaların yüklenmesini önerdiğini söylüyor. Navin "Son kullanıcılar sistem ve işletim sistemi sağlayıcıları tarafından önerilen güncellemeleri uygulamaya devam etmelidir" dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5784 kez okundu.
43 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, arm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim