Anlık Bildirim

iPhone 14, TSMC'nin üretim sorunları nedeniyle 3nm işlemci ile gelmeyebilir

Apple'ın en büyük iş ortaklarından biri olan Tayvan merkezli yarı iletken üreticisi TSMC'nin yaşadığı üretim sorunları, iPhone 14'ün 3nm işlemci ile gelmesini engelleyebilir.

iPhone 14, 3nm işlemci ile gelmeyebilir Tam Boyutta Gör

Apple'ın önemli iş ortaklarından biri olan TSMC, 3nm yonga üretimine geçişte zorluklarla karşılaşıyor ve bu da gelecekteki iPhone 14 akıllı telefonlarının 3nm yonga seti ile piyasaya sürülmesini engelleyebilir.

Bildiğiniz gibi iPhone 13'te bulunan Apple A15 Bionic işlemci 5nm işlem teknolojisi kullanılarak üretiliyor ve TSMC birkaç yıldır yeni nesil çipler için 3nm işlem teknolojisine geçişi hızlandırırken bazı zorluklarla karşılaşıyor.

iPhone 14, 3nm işlemci ile gelmeyebilir Tam Boyutta Gör

iPhone 14 satışlarını olumsuz etkileyebilir

2022 model iPhone'un şirketin mevcut nesil akıllı telefonlarıyla aynı 5nm yonga setine sahip olması muhtemel. Bu gelişme de bazı kullanıcıların iPhone 12 ve iPhone 13 modellerinde yükseltme yapmayacaklarından dolayı, gelecekteki Apple akıllı telefonların satışlarını olumsuz etkileyebilir.

Ancak tüm bu olumsuzluk ve gecikmelere rağmen TSMC, Intel ve Qualcomm gibi diğer yonga üreticilerinin önünde, 3nm yongaları piyasaya süren ilk şirket olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim