Anlık Bildirim

2018 model iPhone'ların bataryası LG'ye emanet

Apple, yeni iPhone'ların bataryaları için LG ile anlaştı. Yeni iPhonelar'da da çift “L” şeklindeki batarya dizilimi tercih edilecek. Apple, yeni iPhone'lar için hazırlıklarını da hızlandırmış durumda.
Apple, iPhone'un onuncu yılı için özel olarak ürettiği iPhone X'da görmeye alışkın olmadığımız teknolojilere yer verdi. Bunlardan en ilginç olanı da alışılagelmiş dikdörtgen batarya kullanmak yerine iki adet pil kullanarak “L” şeklinde batarya dizilimi tercih etmesi oldu. Apple, iPhone X’un iç dizaynında yapmış olduğu bu değişiklik sayesinde iPhone 8 Plus'da kullanılan bataryadan daha büyük bir batarya kullanabildi. 158,4 x 78,1 x 7,5 mm boyutlarındaki iPhone 8 Plus'da 2675 mAh büyüklüğünde bir bataryaya yer verilirken boyutu itibariyle (143,6 x 70,9 x 7,7 mm) iPhone 8 Plus'dan daha küçük olan iPhone X'da 2716 mAh büyüklüğünde bir batarya kullanıldı. 
California merkezli teknoloji devi, iPhone X'da yer verdiği çift “L” şeklindeki batarya dizilimini bu yılın son çeyreğinde tanıtacağı yeni iPhone modellerinde de kullanacak.

Yeni iPhone'ların "L" Şeklindeki Bataryaları LG Tarafından Üretilecek

2018 model iPhone'ların bataryası LG'ye emanet
 
Yeni iPhone modellerinin ayak seslerinin duyulduğu şu günlerde, yeni iPhone'ların bataryalarının Güney Koreli üretici LG tarafından tedarik edileceği ortaya çıktı. LG, tarafından üretilecek olan piller şimdilik prototip (ön kalıp) aşamasında. Selefinden hacmi ve ağırlığı itibariyle daha küçük olacak olan "L" şeklindeki bu batarya sayesinde, 2018 model iPhone'lar hem daha hafif olacak hem de kapasitesi itabiriyle daha büyük bir pile sahip olacak. 
Ayrıca bugün ortaya çıkan bilgilere göre Apple, yeni iPhone'ların baskılı devre kartlarının üretimine Mayıs ayında başlayacak ve montaj işlemlerini de Temmuz ayı itibariyle bitirmeyi planlanıyor. Görünen o ki Apple, iPhone X'da yaşadığı stok sorununu yeni iPhone modellerinde yaşamak istemiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim