Anlık Bildirim

Apple kavisli OLED ekranlı model dahil 10'dan fazla iPhone prototipi test ediyor

Yayınlanan yeni bir rapor Apple'ın önümüzdeki yıl kavisli OLED ekrana sahip ilk iPhone modelini görebileceğimizi ortaya koyuyor. Apple 10'dan fazla prototip iPhone modelini test ediyor.
Bugüne kadar birçok kaynak Apple'ın gelecek sene kavisli OLED ekrana sahip ilk iPhone modelini piyasaya çıkaracağını iddia etmişti. Wall Street Journal kaynaklı yeni haberler de bu söylentileri destekler nitelikte. Raporda, OLED versiyonun önümüzdeki yıl tanıtılacak iPhone modellerinden biri olacağını söylüyor. Ancak diğer iPhone modellerine kıyasla daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olacak.
OLED ekranlar daha ince, hafif ve esnek tasarımların önünü açıyor ancak analistlere göre, geleneksel LCD ekranlardan 50$ daha pahalı olarak üretilmekte. OLED ekranlarda LCD ekranların aksine ekranı aydınlatmak için bir arka plan aydınlatması gerekmediğinden, enerji açısından daha verimli olabiliyorlar. Siyah pikselleri görüntülerken OLED ekranların tamamen kapalı olması pil ömrünü de uzatacak.
Raporda, Apple'ın geliştirilmekte olan 10'dan fazla farklı iPhone prototipine sahip olduğu söyleniyor. Bu nedenle, gelecek yıl OLED ekranlı bir versiyon görebiliriz. Daha önce yayınlanan raporlara göre Apple önümüzdeki yıl aynı zamanda geleneksel LCD ekranlı yeni 4.7 inç ve 5.5 inç modelleri de piyasaya sürecek.
Apple muhtemelen birincil OLED ekran tedarikçisi olarak Samsung'la işbirliği yapacak. Ancak LG Display, Japan Display ve Sharp'ın 2018 yılı için üretime hazır olmalarını istiyor. Hatırlayacağınız üzere Sharp Başkanı ve CEO'su Tai Jeng-wu, geçtiğimiz ay Apple'ın OLED teknolojisine geçiş planlarını doğrulamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5618 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, ekran ve
4 etiket daha OLED LCD iphone 8 Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim