Anlık Bildirim

TSMC, ABD'de fabrika inşa etme planını açıkladı

Teknoloji devi Apple'ın çip üreticilerinden biri olan TSMC, ABD'de üretim tesisi kurma planlarını duyurdu. Arizona'ya yatırım yapacak olan şirket 2024 yılına kadar üretime başlamayı hedefliyor.

TSMC, ABD'de fabrika inşa etme planını açıkladı Tam Boyutta Gör

Tayvan merkezli yarı iletken üreticisi TSMC, ABD'de yeni bir fabrika kurma planlarını resmi olarak açıkladı. Arizona bölgesinde kurulması planlanan üretim tesisi gelişmiş 5nm yonga setleri üretmeye odaklanacak.

Şirketin açıklamalarına göre fabrikanın yapımına 2021 yılında başlanacak ve üretimin ise 2024 yılında başlatılması hedefleniyor. TSMC'nin ABD fabrikasında 5nm fabrikasyon süreci ile birlikte ayda yaklaşık olarak yirmi bin yonga seti teslim edilebilecek.

TSMC, ABD'de fabrika inşa etme planını açıkladı Tam Boyutta Gör

12 milyar dolarlık yatırım

TSMC, iPhone 7 modellerindeki 16 nm A10 yongasından, iPhone 11'deki 7nm'lik A13 yongasına kadar yıllar içinde üretim sürecini yavaş yavaş "minyatür" hale getiriyor. Şirketin, iPhone 12 modellerinde ise 5nm A14 çip kullanması kuvvetle muhtemel diyebiliriz.

TSMC, yatırım harcamaları da dahil olmak üzere bu projeye yaptığı toplam harcamaların 2021-2029 yılları arasında yaklaşık 12 milyar dolar olacağını ve tesisin doğrudan 1.600'ün üzerinde yüksek teknoloji uzmanı için iş imkanı yaratacağını da açıkladı. Ayrıca şirket halihazırda, Washington'da bir fabrika ve hem Teksas hem de San Jose'de tasarım merkezleri işletiyor. Bu nedenle Arizona tesisi ABD'deki ikinci üretim tesisi olacak. Şirketin ana fabrikaları ise Tayvan'da bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim