Anlık Bildirim

İran’daki işletmeler uluslararası ticarette kripto para kullanacak

İran Merkez Bankası önemli bir adım atarak İran'daki şirketlerin uluslararası ticarette kripto para kullanabilmesine izin verdi.                                      

İran’da uluslararası işlemlerde kripto para kullanılacak Tam Boyutta Gör

İran Merkez Bankası ile Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanlığı, İran’da bulunan işletmelerin uluslararası ticarette kripto para kullanmasını kolaylaştıracak bir adım attı. Bu konuda İran Merkez Bankası ile Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanlığı arasında bir anlaşma imzalandı. 

Söz konusu anlaşma ile beraber İran Merkez Bankası’nın Kapsamlı Ticaret Sistemi’ne kripto para altyapısı da eklenecek. Böylece İran, işletmelerin uluslararası ticarette kripto para birimlerini kullanabilmesini sağlayacak.

İran’dan işletmelerin uluslararası ödemelerde kripto kullanımına izin!

İran Merkez Bankası, Kapsamlı Ticaret Sistemi’ne kripto altyapısının da eklenmesi için Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı ile anlaşmaya vardı. Sonuç olarak Merkez Bankası ile Madencilik ve Ticaret Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma, uluslararası ticarette kripto para kullanımı için büyük bir adım oldu. Kripto para kullanımı ile ilgili olarak şu şekilde bir açıklama yapıldı:

“Sistemin işleyişi için bir mekanizmayı tamamlıyoruz. Bu, ithalatçılara ve ihracatçılara uluslararası anlaşmalarında kripto kullanmaları için yeni fırsatlar sağlamalı”

Şimdilik konu ile ilgili olarak her iki taraftan da detaylı ve resmi bir açıklama gelmedi. Ayrıca daha önce madencilik faaliyetlerini durduran İran, Eylül 2021’de bu yasağı kaldırmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim