Anlık Bildirim

İran'a yaptırım: Nokia, Tahran'daki bölge ofisini kapatma kararı aldı

Avrupa Birliği’nin İran’a karşı uyguladığı nükleer programdan ötürü ticaret, finans, enerji ve teknoloji sektörlerinde aldığı yaptırım kararına Finlandiyalı teknoloji devi Nokia da destek vererek;  İran’ın başkenti Tahran’da bulunan bölge ofisini kapatma kararı aldı.
Kabir News’a konuşan Nokia’nın basın sözcüsü Mark Durrant, İran’daki faaliyetlerinin Ağustos 2012 sonu itibariyle tamamen sonlandıracaklarını belirtirken; kullanıcıların 3.parti kanallardan ise Nokia marka telefonları ve aksesuarları alabileceklerini ifade etti.
Alınan bu kararın arkasındaki temel neden AB’nin İran’a uyguladığı yaptırım kararı olsa da kimi analist, İran’daki faaliyetlerin durdurulmasının zor günler geçiren Nokia’ya ekonomik açıdan biraz rahatlama getireceğini düşünürken; İran’da Nokia’nın çok popüler bir marka olması; bu kararın Nokia’ya fayda sağlayacağını söylemek çok da doğru olmaz. Fakat alınan bu kararın net etkisini görmek için firmanın 3Ç2012 ve 4Ç2012 sonuçlarını beklemek gerekmekte.
Hatırlanacağı gibi Nokia, Çin’deki resmi ofisini 4’den 2’ye düşürmüş ve 2013 itibariyle 10,000 çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3073 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, avrupa birliği ve
3 etiket daha nokia ab iran
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim