Anlık Bildirim

Işık tabanlı kablosuz bağlantı denemelerinde 150Mbps hızına ulaşıldı

Işık tabanlı kablosuz bağlantı denemelerinde 150Mbps hızına ulaşıldı

Günümüzde kablosuz internet bağlantısı konusunda hem hız hem de kapsama alanı açısından çok farklı çalışmalar yapılıyor ve bunlar hayatı kolaylaştırmak adına teknoloji dünyasına sunuluyor. Son iki yıldır ise ilginç bir kablosuz bağlantı teknolojisi gündemde.

2011 yılında İngiltere'de Edinburgh Üniversitesi araştırmacıları tarafından tanıtılan li-fi - Light Fidelity teknolojisi, LED ışıklar yoluyla veriyi aktarabiliyordu. O dönemde ışık yoluyla 10Mbps hızında veri aktarımı yapılabiliyordu. Bugüne kadar üzerinde çeşitli araştırmalar yapılan li-fi teknolojisi önemli bir adımı geride bıraktı.

Çin Fudan Üniversitesi araştırmacıları, li-fi teknolojisinde 150Mbps veri transfer hızını yakaladıklarını duyurdu. Araştırmacılar çalışmalarını 5 Kasım tarihinde Çin Ulusararası Endüstri Fuarı'nda ziyaretçilere sergileyecek.

Li-fi teknolojisi, sinyal işleme metodunun entegre edildiği ışığın hızlı atımlarla veriyi iletmesine dayanıyor. Alıcı cihazlar da bu ışık atımlarını okuyabiliyor ve veriye çeviriyor. Işık tabanlı veriler elektronik cihazların kameraları ile de yakalanabiliyor. 

Eğer teknoloji yaygın kullanıma geçerse daha maliyeti düşük ve yüksek hızlı kablosuz ağlar kurmak mümkün olacak. Ayrıca ağların güvenliği de daha yüksek olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim