Anlık Bildirim

AMD bombayı patlattı: 16 çekirdekli Ryzen işlemci 999$'a geliyor

AMD'nin Threadripper adını taşıyan çok çekirdekli yeni işlemci ailesi Ağustos başında geliyor. 12 ve 16 çekirdekli modellerden oluşan işlemcilerin fiyatları ve özellikleri haberimizde.
 
Ryzen işlemci ailesiyle bilgisayar dünyasında dengeleri alt üst eden AMD, merakla beklediğimiz Ryzen Threadripper işlemci ailesi için son hazırlıklarını yapıyor. Görünen o ki Ağustos ayı hem AMD hem de biz donanım tutkunları için son derece heyecanlı ve bir o kadar keyifli geçecek. Bugün paylaşılan resmi bilgilere göre Threadripper işlemciler gelecek ay başında piyasaya çıkıyor.
 
 
AMD'nin HEDT yani yüksek performanslı masaüstü platformu için geliştirdiği Threadripper işlemci ailesi ilk etapta iki modelle temsil edilecek. Bunlardan ilki, Threadripper 1920X olacak. AMD'nin 12 çekirdek ve 24 izlek desteği sunan işlemcisi, Intel'in 10 çekirdek Core i9-7900X işlemcisine raikp olacak. Standart olarak 3.5GHz'de çalışan ve Turbo ile 4GHz'e çıkabilen işlemci, AMD'nin Cinebench R15 skoruna göre rakibini ~ %10 farkla geçmeyi başarıyor. AMD'nin 12 çekirdekli işlemcisi için belirlenen satış fiyatı ise 799$, yani rakibinden tam 200$ ucuz.
 
Gelelim 16 çekirdek ve 32 izlek desteği sunan Threadripper 1950X işlemcisine. Standart olarak 3.4GHz'de çalışan ve Turbo ile 4GHz'e çıkabilen işlemci, Intel Core i9-7900 ile aynı fiyata yani 999$'a satılacak. AMD'nin test sonuçlarına göre Cinebench R15 çok çekirdek testinde rakibinden %50 daha hızlı olmayı başarıyor. Kaldı ki aynı fiyat seviyesinde AMD'nin %60 daha fazla çekirdek verdiğini üstelik bunu 64 adet PCIe hattı ile zenginleştirdiğini not düşmek isterim. 32MB L3 belleğe sahip olan işlemciler, dört kanal DDR4 bellek desteği sunuyor.
 
Çok çekirdek performansına ihtiyaç duyan uygulamalar için Threadripper işlemciler pazara müthiş bir hareketlilik getirecek. Yeni işlemciler için AMD tarafı yeni bir anakart platformu da hazırladı. Kullanıcılar bu işlemcilerle birlikte X399 anakart ta satın almaları gerekecek. TDP seviyesine göre sıvı soğutma ile daha yüksek verimlilik sunacak gibi görünen işlemcileri merakla bekliyoruz, bakalım Intel tarafı bu hamleye nasıl bir karşılık verecek?
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16313 kez okundu.
46 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, fiyat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim