Anlık Bildirim

Intel'in 10nm üretim sürecine sahip üç nesil işlemci sunacağı söyleniyor

Yayınlanan bir yeni rapor Intel'in Cannonlake ve Icelake'den sonra 10nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerini üç nesil olarak piyasaya süreceğini ortaya koyuyor.
Intel'in 10nm üretim sürecine sahip üç nesil işlemci sunacağı söyleniyor
 
Intel, söylentilere göre, Cannonlake ve Icelake'den sonra 10nm teknolojisi ile üretilecek işlemcilerini üç nesil olarak piyasaya sürecek. Üçüncü nesil Tigerlake serisi “tick-tock” modelindeki ikinci "tock"un bir göstergesi olacak.

Bu yıl 14 nanometreye dayalı Kabylake işlemcileri göreceğiz ve bu aynı zamanda ekstra bir "tock" anlamına geliyor. Tock temelde daha küçük üretim sürecine tabi olmadan yeni bir işlemci mimarisi sunulması anlamına geliyor.
Intel'in 10nm üretim sürecine sahip üç nesil işlemci sunacağı söyleniyor
 

Intel her ne kadar geçtiğimiz hafta üç aylık sonuçların açıklanması sırasında “tick-tock” modelini sürdürmeye gayret edeceklerini açıklasa da sızıntılar şirketin bu geleneği sürdüremeyeceğini gösteriyor. Raporlar Intel'in 10nm üretim sürecine sahip işlemcilerini üç nesil olarak sunacağını ve 2017 yılında ilk 10nm işlemci ailesi Cannonlake'i ortaya çıkaracağını gösteriyor.

Şirket daha sonra 10nm teknolojisi ile üretilmiş Icelake işlemcilerin ardından 2019 yılında Tigerlake olarak adlandırılan üçüncü nesil 10nm'lik işlemcileri başlatacak. Tigerlake'in halefinin kod adı ise henüz bilinmiyor. 2020 yılında üretim bandında olması beklenen işlemci serisi 5nm teknolojisine sahip olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7180 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, tigerlake ve
2 etiket daha 10nm Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim