Tesloop’un eHawk olarak adlandırdığı Model S 90D, şirketin en eski araçlarından bir tanesi. Yaklaşık 650 bin kilometreye ulaşan elektrikli araç, dünyanın en çok kilometre yapan Tesla modeli olarak kayıtlara geçmeyi başardı. Bu durumu kendi blog sayfası üzerinden duyuran Tesloop, bu kilometreye ulaşana dek yapılan bakım masraflarını da diğer araçlarla karşılaştırmalı bir biçimde yayınladı.
Yakıt ve bakım masraflarını büyük oranda düşürdü
Şirket tarafından yayınlanan listede Tesla Model S’in toplam bakım masrafları yaklaşık 19 bin dolar olarak açıklandı. Aracın genel onarım masraflarını 6.700 dolar, planlı bakım masraflarını da 12.200 dolar düşürdüğü belirtildi. Yapılan karşılaştırmada, ring hizmetinde kullanılan bir başka araç Lincoln Town Car’ın bakım masraflarının 88 bin dolar civarında seyrettiği açıklandı. Bu da iki araç arasındaki farkı çarpıcı bir biçimde ortaya koymuş oldu. Tabii ki bu rakamlarda Amerika'da el işçiliğinin oldukça pahalı olmasının da etkisi büyük.
Bataryası yalnızca iki kez değiştirildi
650 bin kilometreye ulaşan Tesla Model S’te şimdiye dek 2 kez batarya değişimi yapıldığı belirtildi. Bunlardan ilki 300 bin kilometre civarında gerçekleşti. Bu esnada batarya ömründe sadece %6 azalma olduğu, fakat şirketin bataryayı şarj etme sıklığında görülen bir sorun nedeniyle bataryanın değiştirildiği açıklandı. İkinci değişim ise 520 bin kilometreye gelindiğinde yapıldı. Burada batarya ömrünün yaklaşık %22 oranında azaldığı belirtildi. Üstelik bu değişimler 8 yıllık garanti kapsamında gerçekleşti.
Ring servisinde yüz binlerce kilometre yapan Tesla Model X’in kabin tarafında, özellikle koltuklarda herhangi bir deformasyon yaşanmaması da oldukça kaliteli malzemeler kullanıldığını gözler önüne seriyor.
https://www.tesloop.com/blog/2018/7/16/tesloops-tesla-model-s-surpasses-400000-miles-643737-kilometers Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Ne Tesla'ymış be...
Normal mi yani bu ? Kimse bunu konuşmamış
Su soğutma sistemi (Radyatör, devirdaim, antifriz vs.)
Şanzıman (bakımı, yağı, debriyaj baskı balatası, vs)
Motor (buji, ateşleme sistemi, subap, piston vs.)
Özetle aklıma gelmeyen daha birçok Mekanik anlamda parçanın bulunmadığı bir araç için bu rakam çok değil mi ?
+
Ücretsiz 2 defada pil değişimi .. (düşündürücü değilmi)
Elon MUSK ve TESLA hayranları için sanırım bunlar sorun değil
Onunla karşılaştırınca çok düşük bakım maliyeti demek. Amerikada işçilik çok pahalı diye düşününce bu yüksek fiyat olmuyor. Yazıda geçiyor.
Türkiyeye gelince bakım maliyeti 3 yıllık 19 bin dolar olmayacak yani.
Ayrıca,
1: Araçta redüksiyon var.Gavurun powertrain dediği motordan gelen gücü tekere aktaran bunun içinde sabit dişliler kullanan sistem.Çok istisnai olsa da bunun içinde bakım gerekiyor.
2: Süspansiyon sistemi,ön takım direksiyon sistemi klima sistemi v.s gibi içten yanmalı araçlarda da bulunan sistemler olduğu gibi ek olarak batarya iklimlendirme sistemi de mevcut.Yani saniyi ağzı ile "Aks bilyasi" bunda da bozulur/değişir.
3:Filtre sayısı sıradan araca göre oldukça fazla ve büyük.Hepa filtre gibi pahalı sarf malzeme kullanıyorlar.
4:Aracın yaptığı kilometre anormal.Türkiye'de araç kiralasanız bile bu rakama sürede kolay kolay kimse ulaşamaz.Zaten istisnai durum olduğu için açıklama yapmışlar.Bu kadar km işin içine girince normalde olmayan arıza ve değişimlerde işin içine giriyor.Yoksa siz kullansanız ne o maliyeti ne o km'yi bulursunuz.
Ayrica belli araliklarla arac muayeneleri sart olan bir durumdur.
Burda acik olan soru bence inspeksiyon paketinin bu maliyete dahil olup olmamasi. Bu paket fiyata dahil mi? Dahilse neleri iceriyor?
Eger herhangi bir paket yoksa bu masraflar oldukca dusuk denebilir.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
15462 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
tesla model s, elektrikli araçlar ve