Anlık Bildirim

İşte Google'ın yeni telefonu; Android 2.3'lü Nexus S

Google bugün yaptığı açıklamayla uzun süredir merakla beklenen yeni telefonu Nexus S'i tanıttı. Daha önce ünlü telefon üreticisi HTC ile çalışan ve Nexus One isimli akıllı telefonu kendi markası altında pazara sunan Google, ikinci Nexus modeli için Güney Koreli elektronik devi Samsung ile iş birliğine giderek Nexus S modelini hazırladı.

Nexus S genel olarak olarak Samsung'un Galaxy S modeliyle büyük benzerlikler taşıyor. Hem donanım hem de tasarım anlamında Galaxy S ile büyük benzerlikler taşıyan Nexus S'in en büyük farkı Gingerbread kod adlı Android 2.3 işletim sistemiyle geliyor olması. Ancak yazılım güncellemelerinde dilerseniz Nexus S'in özelliklerine yakında bakalım.

Aynı Galaxy S'de olduğu gibi 4-inç büyüklüğünde ve 480 x 800 piksel çözünürlüğünde çoklu dokunmatik Super AMOLED ekrana sahip olan Nexus S, Samsung taraıfndan geliştirilen 1GHz hızındaki Hummingbird işlemcisinden güç alıyor. 512MB RAM ile donatılan Nexus S'in depolama içinse 16GB iNAND flash bellek kullanıyor.

63mm x 123.9mm x 10.88mm boyutlarında ve 129 gram ağırlığında olan Nexus S,  dört band GSM (850, 900, 1800 ve 1900) ve üç band HSPA (00, 2100 ve 1700) ile birlikte HSDPA (7.2Mbps) ve HSUPA (5.76Mbps) desteği de sunuyor. Geniş bir bağlantı seçeneğine sahip olan telefonda HSPA+ desteği görünüşe bakılırsa bulunmuyor.

Google Nexus S'de iki kamera bulunuyor. Arka kısma konumlandırılan 5 MP çözünürlüğündeki kamera ile 720p video (H.264, H.263 MPEG4 ) kaydı mümkün kılınırken, otomatik fokus ve flash gibi yetenekler de çekim yeteneklerini arttıran diğer özellikler. Ön kısma konumlandırılan VGA kamera ise görüntülü konuşma için kullanılıyor.

Nexus S'in kablolu ve kablosuz bağlantı özellikleri de Galaxy S ile büyük benzerlikler gösteriyor. 802.11n WiFi ve Bluetooth 2.1+EDR desteği sunan telefon, aynı zamanda A-GPS özelliğine de sahip. Bilgisayar ile bağlantısını microUSB portu üzerinden gerçekltiren Nexus S'in, Galaxy S'e kıyasla en büyük farkı ise NFC özelliği.

Açılımı Near Field Commincation olan bu özellik ile yakın mesafedeki cihazlar arasında yüksek frekansta kablosuz iletişim kurulması hedefleniyor. Cep telefonları için geliştirilen ancak bugün toplu taşıma gibi farklı alanlarda da kullanılan NFC teknolojisi için üç farklı kullanım modundan bahsediliyor ki bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kart Emülasyon: NFC destekli cihaz mevcut temassız kartlar gibi davranabiliyor.
  • Okuma Modu: NFC destekli cihaz pasif RFID kodlarını aktif bir şekilde okuyabiliyor ve bu sayede interaktif reklam mümkün kılınıyor.
  • P2P Modu: NFC destekli iki cihaz birbirleriyle bağlantı kurup bilgi paylaşabiliyorlar.

Google Nexus S'in sensör özellilkerine gelirsek, temas hissine bağlı geri bildirim titreşimi, üç yönlü jireskop, ivmeölçer, dijital pusula, yakınlık ve ışık sensörlerine yer verildiğini görüyoruz. Android 2.3 işletim sistemiyle gelen Nexus S, Google Takvim, Android Market, GMail, Google Earth, Google Voice, Search ve Youtube gibi uygulamalarla geliyor.

Samsung tarafından üretilen Nexus S, 1500 mAh kapasiteli pilden güç alıyor. 3G üzerinden 6.7 saate kadar konuşma süresi sunan Nexus S'de, 2G kullanıldığında ise süre 14 saate kadar çıkabiliyor. Bekleme durumuna baktığımızda ise 3G üzerinden 17.8 gün, 2G üzerinde ise 29.7 güne kadar tek şarjla bekleme süresi sunulduğunu görüyoruz.

Google Nexus S, 16 Aralık'ta Amerika'da, dört gün sonra 20 Aralık'ta da İngiltere'de satışa sunulacak. Nexus S için iki farklı ödeme planı hazırlanmış durumda. Dileyen kullanıcılar telefonu, 529 dolarak belirlenen fiyat üzerinden kontratsız olarak dileyenlerse T-Mobile üzerinde 199 dolarlık ödemeyle sözleşmeli olarak satın alabilecekler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29042 kez okundu.
26 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, super amoled ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim