Anlık Bildirim

İsviçre’de buzulların üstüne battaniye örtüldü

Son yıllarda İsviçre’de bulunan Titlis Dağı’ndaki buzullarda küresel ısınma sebebiyle önemli ölçüde küçülmeler görüldü. Bölgedekiler de bu duruma karşı ilginç bir yöntem tercih etti: Battaniye örtmek.

İklim değişikliklerinin etkileri hakkında her gün yeni bir haberle karşılaşıyoruz. Gezegenimizdeki buzullar da bu durumdan en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. İsviçre’de bulunan Titlis Dağı’ndaki buzullar da son yıllarda iklim değişiklikleri sebebiyle önemli derecede küçülmüştü.

Titlis Dağı'nda battaniyeyle örtülmüş buzullar Tam Boyutta Gör

Reuters’ın haberine göre bölgede bulunan yerel bir kayak merkezi, Titlis Dağı’nda 14 futbol sahası büyüklüğünde bir bölgede bulunan bir buzulun erimesini yavaşlatmak için ilginç bir yöntem denemeye karar verdi. Yetkililer, buzulların üstüne dev polar battaniyeler örterek erimeyi yavaşlatmaya çalışıyorlar.

Açıklamalara göre beyaz örtü sayesinde buzul izole edilecek ve güneş enerjisinin çoğu atmosfere geri yansıtılacak, bu sayede de buzuldaki erime yavaşlatılacak. Ayrıca yetkililer, polar battaniyelerinin yaz aylarında kullanılması gerektiğini ve boyutlarının düzenli olarak artırılması gerektiğini de vurguladı.

Buzulların üstüne beyaz battaniyeler örtülüyor Tam Boyutta Gör

Dağdaki buzulların %90’ı 2100’e kadar yok olacak

Bu durum, yerel endüstrilerin tehdit altında olduğunu ve küresel ısınmanın etkilerinin ne denli kötü duruma geldiğini gözler önüne seriyor. İsviçre hükümetinin yaptığı açıklamalara göre de Titlis Dağı’ndaki buzulların %90’ı sera gazı emisyonlarının yavaşlatılmaması halinde 2100 yılına kadar yok olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24568 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
isviçre, küresel ısınma ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim