Anlık Bildirim

Jaguar, 2025'ten itibaren tamamen elektrikli otomobil markası olacak

İkonik İngiliz otomobil şirketi Jaguar Land Rover, 2025 yılına kadar tamamen elektrikli otomobil modelleri üreteceğini, 2039 yılına kadar da sıfır karbon emisyonuna odaklanacağını duyurdu.

Jaguar, 2025'ten itibaren tamamen elektrikli otomobil markası olacak Tam Boyutta Gör

İngiliz otomobil üreticisi Jaguar Land Rover, önümüzdeki yıllarda elektrikli araçlara geçecek. Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Jaguar'ın 2025 yılına kadar tamamen elektrikli lüks bir marka olacağını ve satılan Land Rover araçlarının %60'ının 2030 yılına kadar elektrikli güç aktarma organları ile donatılacağını duyurdu.

Şirket, önümüzdeki beş yıl içinde altı elektrikli Land Rover SUV modeli olacağını vaat ediyor ve ilki 2024'te tanıtılacak. 2030'a kadar, tüm Land Rover modelleri iki versiyonda satışa sunulacak: benzinli ve elektrikli. Tüm Jaguar modelleri ise tamamen elektrikli olacak. Dizel modellerin de 2026 yılına kadar aşamalı olarak kaldırılması planlanıyor. Şirket, hidrojen yakıt hücrelerinin geliştirilmesi ve konuşlandırılmasına, 2039 yılına kadar da sıfır karbondioksit emisyonuna odaklanmayı planlıyor.

Jaguar, 2025'ten itibaren tamamen elektrikli otomobil markası olacak Tam Boyutta Gör

Bentley de elektriğe geçişi duyurmuştu

Jaguar Land Rover, 2008'den beri Hindistan'ın en büyük otomobil üreticisi Tata Motors'a ait. İngiliz otomobil üreticisinin Tata Group'un Reimagine adlı yeni stratejisine katılacağını duyurmasının ardından, Tata Motors'un hisseleri Bombay Borsası'nda %3 artış gösterdi. Jaguar Land Rover CEO'su Thierry Bollore, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ana şirket ile yakın işbirliğinin iki otomobil markasının yeni konseptini hayata geçirmeyi çok daha kolay hale getireceğini söyledi.

1998'den beri Alman otomobil devi Volkswagen'in bir parçası olan bir başka İngiliz otomobil üreticisi Bentley Motors da geçen yıl Kasım ayında tamamen elektrikli araç üretimine geçme planlarını açıklamıştı. Önümüzdeki altı yıl içinde Bentley tamamen hibrit otomobil üretimine geçecek ve 2030'dan itibaren sadece elektrikli araçlar üretecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9804 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
jaguar, elektrik motoru ve
2 etiket daha elektrikli otomobil tata
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim