Anlık Bildirim

Japonlar "ayakta uyumayı" sağlayan bir kapsül geliştirdi

Japonlar kişinin dik bir pozisyonda uykuya dalabilmesine olanak tanıyan bir kapsül geliştirdi. Ayakta uyuma imkanı sunan Giraffenap, dinlenmek için ideal koşulları oluşturan özel bir yapıya sahip.

Japonlar 'ayakta uyumayı' sağlayan bir kapsül geliştirdi Tam Boyutta Gör

Japonya, ofis çalışanlarının gün içinde dinlenme şeklini değiştirebilecek ilginç bir buluşa imza attı. Doğu Asya ülkesi insanların "ayakta" uykuya dalabilmelerinin sağlayan yenilikçi bir dikey kapsül geliştirdi. Giraffenap olarak adlandırılan cihazın iş yerlerinde kullanılması planlanıyor.

Japonlar 'ayakta uyumayı' sağlayan bir kapsül geliştirdi Tam Boyutta Gör

Telefon kulübesi büyüklüğündeki kapsülün içerisinde vücut ağırlığını destekleyen ve dışarıdan gelen sesleri engelleyerek dinlenmek için ideal koşulları oluşturan özel platformlar bulunuyor. Ancak boyutları itibariyle klostrofobisi olan kişiler Giraffenap'ten uzak durmak isteyebilir.

Vücut ergonomisine uygun ve az yer kaplıyor

Japonya'da masa başında uykuya dalmak toplumsal olarak kabul gördüğü için ülkede bu dikey kapsülün rahatlıkla benimsenebileceği belirtiliyor. Hatta ofis çalışanları arasında popüler hale bile gelebilir. Vücut ergonomisine uygun olması ve az yer kaplaması da diğer avantajları olarak sıralanıyor.

Japonlar 'ayakta uyumayı' sağlayan bir kapsül geliştirdi Tam Boyutta Gör

Giraffnap boyu 195 santimetreyi aşmayan ve 100 kilogramı geçmeyen kişiler için tasarlanmış bir ürün. Cihazın mesai arasında kısa bir şekerleme yapmak isteyen ofis çalışanları için muazzam bir keşif olduğu düşünülüyor. Şirketlerin bu kapsülü ofislerine kurmalarının ne kadara mal olacağı ise henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4100 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Japonya, uyku ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim