Anlık Bildirim

JEDEC, UFS 3.1 standartını duyurdu: Performans artarken maliyet düşecek

hafıza çözümlerinde sektörün standartlarını belirleyen JEDEC, UFS standartını 3.1 sürümüyle güncelledi.

JEDEC, UFS 3.1 standartını duyurdu: Performans artarken maliyet düşecek Tam Boyutta Gör

JEDEC katı hal depolama teknolojileri birliği mobil cihazlarda ve düşük güç tüketiminin önem kazandığı çeşitli aygıtlarda uygulanan UFS standartını 3.1 ile güncelledi. Birlik, yeni versiyonla performans artışı ve fonksiyon başlıklarının üzerine eğilmiş.

UFS 3.1 ile SLC önbellekleme mobil cihazlara geliyor

JESD220E kod adına sahip UFS 3.1 ile birlikte SSD’lerde  bir süredir kullanılan SLC önbellekleme mobil cihazlara geliyor. iPhone ve iPad’lerde de yer alan bu özellik sayesinde gömülü katı hal sürücüsünün bir kısmı dinamik olarak SLC önbellek işlevi görerek ağır iş yükü altında aygıtın tepkisel kalması sağlanacak.

DeepSleep

Düşük maliyete sahip cihazlarda görülen birden fazla devre elemanın tek voltaj regülatörüne bağlandığı sistemler için geliştirilen DeepSleep ise cihazlar için yeni bir düşük güç modu sağlayacak.

Ayrıca cihazın yüksek sıcaklıklara ulaştığı durumlarda depolama biriminin sıcaklığa bağlı kısmaya uğradığını sunucu işlevi gören elemana bildirilmesi sağlanarak olası zararların ve uyumsuzlukların önüne geçilecek.

Host Performance Booster ile performans artarken maliyet düşecek

Diğer taraftan JEDEC’in UFS 3.1’in yanında üreticilerin opsiyonel olarak ekleyeceği Host Performance Booster özelliği adından anlaşılacağı üzere performans başlığına yönelik geliştirilmiş. DRAMless SSD’lerde HMB olarak adlandırılan Host Memory Buffer’a benzer mantığa sahip sistemle birlikte NAND Flash yongasının veri haritası kontrolcünün küçük önbelleğinden sistem belleğine taşınacak. Samsung’un birkaç yıl önce üzerinde çalıştığı özellik raporlara göre rastgeel okuma hızında %67’ye varan iyileşme sağlıyor.

Bu da günlük hayatta uygulama ve sistem açılış hızında artışa ve daha akıcı bir deneyim manasına geliyor. Ayrıca artan depolama kapasitesiyle birlikte yükselen önbellek maliyeti de böylelikle düşürülmüş olacak.

Burada yukarıda da aktardığımız üzere HPB’nin üreticilerin tercihine bırakıldığının altını çizelim. Yani UFS 3.1 standartıyla uyumlu bir cihazda HPB bulunmayabilir. Geniş depolama alanına sahip cihazlar yeni standartın ilk yaygınlaşacağı kulvar olacaktır. Son olarak performans artışının yanı sıra güç tasarrufu sağlayacak UFS 3.1 teorik olarak 2.9 GB/s’e kadar bant genişliği sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim