Anlık Bildirim

Kioxia 112 katmanlı BiCS Flash'larını duyurdu

NAND Flash bellek çözümleri üreticisi Kioxia BiCS Flash çözümlerinin 5. neslini duyurdu. Yeni kümeler artan yoğunlukları sayesinde maliyet optimizasyonu sağlayacak.

Kioxia 112 katmanlı BiCS Flash'larını duyurdu Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıl isim değiştiren Toshiba, şimdiki adıyla Kioxia NAND Flash kümelerinin 5. neslini duyurdu. Yeni BiCS yongalarda bu yıl içerisinde hacimli üretim safhasına geçilecek.

%40 veri yoğunluğu artışı

TLC ve QLC tekniğiyle üretime elverişli BiCS 5 Flash’ları 112 katmanıyla 96 katmanlı BiCS 4 kümelerine göre daha fazla katmana sahip. Katman artışına ek olarak yatay eksende de çok katmanlı hafıza deliği teknolojisi sayesinde yoğunluk artışının %40’a ulaştığı yongalar böylelikle üreticilere maliyet kaleminde optimizasyon imkanı sunacak.

Yoğunluk artışının yanı sıra performans artışı da yolda. I/O performansında BiCS 4’e göre %50’ye varan geliştirme sunacak BiCS 5 NAND Flash’ları bu çeyrek içerisinde 512 gigabit kapasiteli ilk örnekleriyle bazı alanlarda kullanıma geçecek. Hacimli üretim için bu yılın ikinci yarısına işaret eden Kioxia’nın yol haritasına göre TLC tip NAND’lerde 1 terabit, QLC tip birimlerde ise 1.33 terabit seviyesine ulaşılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim