Anlık Bildirim

Jeff Bezos, uzay uçuşu sonrasında astronot unvanı alamayacak

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin kişisi Jeff Bezos, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği uzay uçuşundan sonra astronot unvanı alamayacak.

Jeff Bezos, uzay uçuşu sonrasında astronot unvanı alamayacak Tam Boyutta Gör

Blue Origin roketiyle uzaya uçan Amazon kurucusu Jeff Bezos, astronot unvanını alamayacak. Uçuş gününde, ABD Federal Havacılık İdaresi, bir kişinin astronot unvanını alabileceği kriterlerde değişiklikler yaptı ve bu 17 yıl sonra ilk kez oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde vatandaşlara astronot unvanı verebilen yalnızca üç kurum var: ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Savunma Bakanlığı ve NASA Uzay Ajansı. Son iki kurum, yalnızca çalışanlarına statüler atayabilmekte. Ancak ABD Federal Havacılık İdaresi ise bazı kriterleri karşılamaları halinde kişlere astronot unvanı verebiliyor.

Fahri Astronot unvanı verilebilir

Yeni FAA kuralları, bir uzay turistinin astronot unvanını alamayacağını belirtiyor. Bunu yapmak için mürettebatın bir üyesi olması, tüm nitelikleri geçmesi, belirli eylemleri gerçekleştirmesi ve Dünya'nın 80 km üzerinde bir yüksekliğe çıkması gerekiyor.

Jeff Bezos, uzay uçuşu sonrasında astronot unvanı alamayacak Tam Boyutta Gör

Jeff Bezos'un astronot unvanı almasını engelleyen faktörler ise şöyle: Birincisi, Bezos ve yolcular uzay uçuşu gerçekleştirmek için kalifiye değiller ve ikincisi, Blue Origin gemisi mürettebatın katılımı olmadan Dünya'dan kontrol edildi.

Bununla birlikte yeni kurallarda, Branson, Bezos ve bazı ekip arkadaşlarına, "ticari uzay uçuşuna katkılarından" dolayı fahri ödüller verilebileceği yer almakta. Ticari uzay taşımacılığından sorumlu FAA, tamamen kendi takdirine bağlı olarak, kimin “fahri” astronot unvanına uygun olduğunu belirlemesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10827 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Jeff Bezos, blue origin ve
2 etiket daha astronot Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim