Anlık Bildirim

Joe Biden, federal hükümetin 2050 yılına kadar karbon nötr olmasını istiyor

Joe Biden, 2050 yılına kadar yenilenebilir enerjiye geçmek istediklerini ve federal hükümetin bu doğrultuda izleyeceği yolu duyurdu. Biden, devletin araç filosunun tamamının yenilenmesini istedi.

Joe Bide, karbon nötr olmak için yol haritasını açıkladı Tam Boyutta Gör

ABD başkanı Joe Biden, federal hükümetin 2050 yılına kadar karbon nötr olma çabalarını açıklayarak bir yürütme emri imzaladı. İlk aşama olarak 2030 yılına kadar karbon emisyonlarının %65 oranında azaltılması gösteriliyor.

'Öncülük etmeliyiz'

Biden, küresel iklim kriziyle mücadele için hükümetin yol haritasını çizdi. Yeni yol haritasına göre hükümet, elektrikli araçlara yönelecek ve devlete ait binalarda yenilenebilir enerji kullanmaya başlayacak. Federal hükümet, yıllık 650 milyar dolarlık satın alma gücünü şu anda 600 bin araçlık filosunun ve 300 bin binasının hedefleri doğrultusunda değiştirilmesinde kullanacak.

Hedeflere bakıldığında 2032 yılına kadar federal binaların karbon emisyonlarını %50 oranında azaltmak ve binaların 2045 yılına kadar net sıfır karbon emisyona ulaşmasını sağlamak yer alıyor. Ayrıca planlar doğrultusunda 2030 yılına kadar en az 10 gigawatt yeni yenilebilir enerji üretimi sağlanması amaçlanıyor.

ABD başkanı bu çabaların tüm ekonomide atılacak olan adımların öncüsü olmak için olduğunu belirtiyor. Biden: " Ülkedeki en büyük toprak sahibi, enerji tüketicisi ve işvereni olarak federal hükümet, elektrik, araç, bina ve diğer operasyonları inşa etme, satın alma ve yönetme şeklini temiz ve sürdürülebilir olacak şekilde değiştirerek özel sektör yatırımını hızlandırabilir ve ekonomiyi ve Amerikan endüstrisini genişletebilir." ifadelerinde bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim