Anlık Bildirim

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde öğrencilere aşı zorunluluğu getirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin batısında ye alan Kaliforniya eyaletinde bulunan öğrencilere aşı olma zorunluluğu getirildi. Kaliforniya, bunu yapan ilk ABD eyaleti olarak kayıtlara geçti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük üçüncü eyaleti olan Kaliforniya’da artan vakalar sebebiyle önlemler artırılıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamaya göre de eyalet, öğrencilere aşı Covid-19 aşı zorunluluğu getirdi ve bunu yapan ilk eyalet olarak kayıtlara geçti.

Gavin Newsom açıklaması Tam Boyutta Gör

Eyalet Valisi Gavin Newsom, açıklamaları geçtiğimiz cuma günü San Francisco’da bulunan bir ortaokulda yaptı. CBS News’e göre açıklamalarda artık öğrenciler ile birlikte okullarda bulunan herkesin aşılı olacağı belirtildi.

Newsom açıklamalarında, “Okullarda zaten kızamık, kabakulak gibi aşılar gerekli tutuluyor. Neden? Çünkü işe yarıyorlar. Bu yüzden çocuklarımızı güvenli ve sağlıklı tutmak için Covid-19 aşısını zorunlu hâle getirdik.

Açıklamalara göre Kaliforniya’nın planı, aşılar bütün çocuklar için tam onay aldıktan sonra ilkokuldan liseye kadar bütün yaş gruplarının aşılanmasını sağlamak. Yani eyalet, 5-11 yaş arası çocukların aşılanması için federal hükümetin tam onay vermesini bekleyecek.  

Aşı olmayı reddedenler evlerine gönderilecek

Şu an aşılara ülke genelinde 16 yaş üstü için tam onay, 11 yaş üstüne ise “acil kullanım onayı” verilmiş durumda. Ayrıca açıklamalarda aşı olmayı reddeden öğrencilerin okula gelemeyeceğini ve evde bağımsız kurslarla eğitimlerine devam edeceğini belirtildi.

Covid-19 aşısı Tam Boyutta Gör

Newsom, önceki uygulamalarının hastalıkla mücadelede oldukça işe yaradığını belirtti ve şu ifadeleri sözlerine ekledi: “Kaliforniya ABD’de en düşük vaka oranına sahip ülke. Buna şaşırmamak gerek çünkü aşı kampanyalarını çok iyi bir şekilde yönetiyoruz.”

Kaliforniya eyaletinde şu ana kadar 50 milyon aşı yapıldı ve nüfusun %84’ü en az bir doz Covid-19 aşısı oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim