Anlık Bildirim

Kandaki ilaç düzeyini tespit edebilen sensör geliştirildi

Almanya’da bulunan Johannes Gutenberg University Mainz kurumu araştırmacıları 1 milimetreden daha ince ve 5 Kuruş’tan daha küçük boyutlarda sensör geliştirdi. Yeni sensör renk değiştirebiliyor.

Kandaki ilaç düzeyini tespit edebilen sensör geliştirildi Tam Boyutta Gör

Günümüzde ilaçlar üzerinde çeşitli farmakokinetik ve farmakodinamik çalışmalar yürütülmesine karşın rutin kullanımdaki ilaçların kana ne kadar geçtiğinin belirlenmesi, kişi bazında ( değişen kilo, genetik vb ) zor olabiliyor. Şimdi ise bilim insanları altın nano parçacıklardan yararlanarak bu durumu kolaylaştırmayı başardı.

Almanya’da bulunan Johannes Gutenberg University Mainz kurumu araştırmacıları 1 milimetreden daha ince ve 5 Kuruş’tan daha küçük boyutlarda sensör geliştirdi.

Altın nano parçacıklar

Kandaki ilaç düzeyini tespit edebilen sensör geliştirildi Tam Boyutta Gör

Biyololojik olarak uyumlu hidrojelden yapılan ve içerisinde çeşitli ilaçlarda bulunan moleküllere özgü reseptörlerle kaplı altın nano parçacıklar ihtiva eden sensör cerrahi olarak deri altına implante ediliyor.

Deri altındaki kılcal damalarlar zamanla cihazda bulunan porların içerisine doğru büyüme gösteriyor ve ilaçlarda bulunan moleküller söz konusu cihazın içindeki reseptörlere bağlanarak altın parçacıkların kızılötesi ışık yansıtmasına neden oluyor. Işığın renginin ilacın kandaki konsantrasyonuna göre değiştiğini belirtelim.

Yeni cihaz yürütülen fare deneylerinde antibiyotiklerin kan düzeyini belirlemek amacıyla test edildi.

Yeni araştırma Johannes Gutenberg University Mainz adlı üniversite dergisinde yayımlandı.

Kaynakça https://www.uni-mainz.de/presse/aktuell/13376_ENG_HTML.php https://newatlas.com/medical/sensor-gold-nanoparticles-medication-bloodstream/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim