Anlık Bildirim

Kayıp denizaltı Titan olayında son gelişme: Enkaz bulundu, denizaltı patlayarak infilak etti

Tüyler ürpertici bir açıklama yapan uzman, "enkaz alanı" teriminin hayatta kalan olmadığını ima ettiğini öne sürdü ve denizaltının büyük olasılıkla patladığını iddia etti.
Kaybolan denizaltının akıbeti belli oldu: Patlayarak infilak etti Tam Boyutta Gör
18 Haziran'da kaybolan Titan denizaltını arama çalışmalarında enkaz parçaları bulundu. Enkaz parçalarının kayıp denizaltına ait olduğu ise kesinleşti. ABD Sahil Güvenlik ekipleri yaptıkları açıklamada “enkaz alanı” bulduklarını bildirdi. Gemideki iki kişinin arkadaşı olan kurtarma uzmanı David Mearns yaptığı açıklamada "İnsanların canlı olarak kurtarılma şansı olmadığı sürece 'enkaz alanı' gibi ifadeler kullanmazlar.” dedi.

Kayıp denizaltı patlayarak infilak etti

Uzmanlardan yapılan açıklamalar “enkaz alanı” söyleminin denizaltının parçalanması anlamına geldiğini belirtiyor. Bu patlama gemideki ciddi bir arızaya ve genellikle de bir patlamayı işaret ediyor. Atlantik Okyanusu'nun 4 km’den daha derinine inen kayıp Titan denizaltısının saliseler içinde yok olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, arıza ve patlama süreçlerinin milisaniyeler içerisinde gerçekleştiğini belirtiyor.

Bir süre önce OceanGate’e ait olan Titan denizaltı aracında bulunan mürettebatın oksijeni zaten tükenmişti. Enkaz alanının bulunmasıyla ise arama ve kurtarma çalışmaları doğal olarak kasvetli bir hale büründü. Enkazın uzaktan kumandalı bir sualtı robotu tarafından arama alanı içinde keşfedildiği ve değerlendirilmekte olduğu belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
106056 kez okundu.
60 kişi, toplam 71 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
OceanGate, titan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim