Anlık Bildirim

Koronavirüs şüphesiyle Ankara’ya inen uçak karantinaya alındı

Tahran-İstanbul seferi yapan yolcu uçağında yolcuların ateşinin çıkması nedeniyle uçak Ankara'ya acil iniş yaptı. Sağlık Bakanı Koca, yolcuların tamamının karantinaya alındığını duyurdu.

Koronavirüs şüphesiyle Ankara’ya inen uçak karantinaya alındı Tam Boyutta Gör

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan koronavirüs sınır komşumuz İran’a bulaştı ve hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. İran’da koronavirüs nedeniyle 15 kişi hayatını kaybetti, 95 kişide koronavirüs tespit edildi. Tedbir amacıyla Türkiye ile İran’ın Tahran şehri haricindeki illerine uçuşlar durduruldu. Ancak bugün Tahran’dan İstanbul’a gelen uçakta koronavirüs şüphesi yaşandı.

Türk Hava Yolları’nın Tahran-İstanbul seferi yapan TK8VÇ sayılı uçağında sefer esnasında yolcularda yüksek ateş tespit edildi. Uçak İstanbul’a ulaşmayı beklemeden Ankara Esenboğa Havalimanı’na acil iniş yaptı. Havalimanında olağanüstü hal ilan edildi.

Uçakta bulunan 132 yolcu karantinaya alınacak. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "İran'dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak. THY'ye ait uçakla gelen 132 Türk yolcu ve mürettebat karantina için Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir. Ülkemizde yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. Ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz." dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Yav yasak olsa ne yazar, herifler İran-Bakü-Türkiye akmaya başladılar...
Yorumu gör »
TangoEchoKilo
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7321 kez okundu.
44 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ankara, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim