Anlık Bildirim

Koronavirüs, Türkiye'deki hangi teknolojik ürünlerin satışını artırdı?

Türkiye'de birinci çeyrekte tüketici teknolojisi satışları geçen yıla göre yüzde 20.8 arttı. En çok artış bilgi teknolojisi ürünlerinde oldu. Bilgisayar, webcam, TV gibi ürünlere talep arttı.

Koronavirüs, Türkiye'deki hangi teknolojik ürünlerin satışını artırdı? Tam Boyutta Gör

Koronavirüs ile birlikte başlayan karantina yaşamımızda pek çok alışkanlığımız değişti. Alışveriş alışkanlıkları bunlardan birisi. Anadolu Ajansı, GFK verilerine göre teknolojik ürün satışlarındaki değişimi derledi. 

2020’nin ilk çeyreğinde (Ocak-Mart), geçen yılın aynı dönemine göre tüketici teknolojisi satışları yüzde 20,8 büyüdü ve 17,2 milyar TL ciroya ulaştı. En yüksek büyüme ise masaüstü bilgisayar, web cam ve dizüstü bilgisayar satışlarında oldu. 

Koronavirüs nedeniyle evden çalışma ve evden eğitimin etkisiyle bilgi teknolojileri ürünlerinde yüzde 82,4’lük artış gerçekleşti ve toplam ciro 1,9 milyar TL’yi buldu. TV ürünleri cirosal olarak yüzde 18 büyüme elde etti. Evde daha fazla vaktimiz olduğu için dizi ve filmlere yöneldik, aynı zamanda gençler EBA TV platformundan derslerini işliyor. Bu iki etmenden dolayı Akıllı TV ve UHD TV satışları geçen seneye göre yüzde 37 artış gösterdi.

Telefon satışları ise geçen yılın birinci çeyreğine göre yüzde 16,1 büyüme gösterdi ve 7,4 milyar TL ciro sağladı. Geçen yıla göre büyüme gerçekleşti ancak büyüme hızında düşüş olduğu görülüyor. Akıllı saatler ve mikrofonlu kulaklıklar çift basamaklı büyümeyle geçen yılın aynı çeyreğindeki pozitif performanslarını sürdürdü.

Koronavirüsün asıl etkisi 2. çeyrekte ortaya çıkacak

Türkiye'de ilk vaka 11 Mart tarihinde tespit edildi. Birinci çeyrek verileri ise 1 Ocak ile 31 Mart arasını kapsıyor. Karantinanın alışveriş alışkanlıklarımıza asıl etkisini 2020'nin ikinci çeyreğinde daha belirgin bir şekilde göreceğiz. Teknolojik ürün satışlarındaki asıl büyüme 2. çeyrekte gerçekleşecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5002 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs, Ekonomi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim