Anlık Bildirim

Koronavirüse rağmen küresel tüketici elektroniği satışları 2020'de %7 arttı

Strategy Analytics tarafından yayınlanan son rapor, küresel tüketici elektroniği satışları salgına rağmen 2020'de %7 artarak 358.5 milyar dolara ulaştığını ortaya koydu.

Koronavirüse rağmen küresel tüketici elektroniği satışları 2020'de %7 arttı Tam Boyutta Gör

Araştırma şirketi Strategy Analytics'in yayınlandığı verilere göre koronavirüs pandemisi ve salgına bağlı üretim sorunlarına rağmen küresel tüketici elektroniği sevkiyatları 2020 yılında %7 oranında arttı.

Tüketici elektroniği satışlarından elde edilen gelir 358.5 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Toplam gelirin 199 milyar dolarlık kısmı kişisel bilgisayar ve tablet satışlarından geldi. Bu kategorideki sevkiyatların %11 arttığı belirtilirken, satılan toplam cihaz sayısının 396 milyon adet olduğu açıklandı.

Koronavirüse rağmen küresel tüketici elektroniği satışları 2020'de %7 arttı Tam Boyutta Gör

Yeni nesil konsollar hareketlilik getirdi

Oyun konsolları tarafında ise nispeten bir hareketlilik söz konusu. Yayınlanan rapor yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesiyle birlikte sevkiyatların %18 artarak 11.9 milyar dolara ulaştığını gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl televizyon satışları %2 düşüş gösterdi ancak uzmanlar bu sonucun daha önce yapılan tahminlere göre iyi olduğu görüşünde. 240 milyon adet satış gerçekleştirilen kablosuz hoparlör kategorisinde de %3'lük gerileme söz konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim