Anlık Bildirim

Bitcoin sevdası Nayib Bukele’nin başını yaktı

Ses getiren bir hamle yaparak Bitcoin’i yasal ödeme birimi haline getiren El Salvador’a kredi derecelendirme kuruluşları rest çekti. Devletler için kötü bir gelişme sayılabilir.

Bitcoin Tam Boyutta Gör

Kripto paraların yükselişi sonrasında ülkeler bağlamında da önemli değişiklikler yaşandı. Pek çok ülke kripto paralara düzenleme ve vergi getirirken El Salvador ise Bitcoin’i resmi ödeme birimi kabul eden ilk ülke oldu.

El Salvador sıkıntıda

Dipten Bitcoin toplayarak elde edilen kârlarla sosyal sorumluluk projeleri fonlayan El Salvador ayrıca vatandaşların da itibari paradan uzaklaşarak Bitcoin ile tanışması için çaba gösteriyor. Kredi derecelendirme kuruluşları ise bundan hiç memnun değil.

Ünlü derecelendirme kuruluşu Fitch, El Salvador’un B- olan notunu CCC seviyesine indirdi. Sebep olarak ise Bitcoin’in yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesi ve politikaların belirsizliği gösterildi. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 1.3 milyar dolar olan borçların ödenmesinin çok daha zorlaşacağı belirtiliyor.

Finansal otoriteler kırılgan yapıdaki Bitcoin’in yasal ödeme aracı haline gelmesine kesinlikle karşı. IMF de El Salvador’u bu konuda uyarmıştı. Kripto para toplumunun ülkelerden yasal benimseme adımı beklerken gelen bu haber üzücü olabilir. Not düşürme devletlerin de endişe ettiği bir durum. Diğer taraftan gelişmiş ülkelerde yasal ödeme aracı olsaydı Fitch yine aynı tepkiyi mi verirdi merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8087 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), el salvador ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim