Anlık Bildirim

Kripto para köprüsü saldırıya uğradı, zarar 4.4 milyon dolar

Blok zincirleri arasında kripto varlıklarını transfer eden Meter Passport köprüsü saldırıya uğradı. Çalınan varlıklar satıldı ve fiyat dibe inince başka bir platform da etkilendi.

Kripto para Tam Boyutta Gör

Artık hemen hafta bir kripto para platformunun saldırıya uğradığını duyar olduk. Vitalik Butterin’in eleştirdiği köprü platformlarında bulunan zayıflıklar siber saldırganların tek hedefi haline geldi. Son haftalarda hortumlanan tüm platformların farklı blok zincirleri arasında geçiş yapabilen köprüler olması dikkat çekici.  

Meter Passport saldırıya uğradı 

Son saldırı haberi de yine bir köprü platformu olan Meter Passport’tan geldi. Ethereum, BSC, Avax, DOT ve Kusama platformu olan Moonriver arasında köprü olan Meter Passport, kripto paraların dönüştürüldüğü algoritmadaki bir açık nedeniyle saldırıya uğradı. 

Saldırganlar yine Ethereum yatırır gibi göstererek bunları BNB ve wETH paralarına çevirdi ve hortumladı. Hortumlanan miktarın 4.4 milyon dolar olduğu ifade ediliyor. Sonraki gelişen olay ise daha ilginç.  

 

Saldırganlar BNB miktarını Moonriver ağında Shushiswap üzerinden sattı. Bu satış ağdaki BNB fiyatının yüzde 70 düşmesine neden oldu. Dipten coin toplamak için hazırda bekleyen al-satçılar ise bu fırsatı kaçırmadı ve en düşük fiyattan BNB aldı. Bu BNB’leri de Hundred Finance üzerinde farklı kripto paralar olarak borç vermek için kullandı. BNB fiyatındaki dengesizlik nedeniyle bahse konu kripto paralarda bir tedarik sıkıntısı oluştu ve 3.3 milyon dolarlık bir zarar daha ortaya çıktı.  

Hundred Finance borç veren kullanıcılara ulaşarak işlemleri geri almalarını istedi. Bunun karşılığında ödül teklif edildi. Meter Passport ise 4.4 milyon dolarlık bir fon ayırarak tüm zararı karşılayacağını ifade etti.  

Diğer taraftan havuzları boşaltan saldırganlar 1391 ETH ve 2.74 wBTC olarak varlıkları Tornado Cash adındaki ticaretin gizliliğine odaklanan platformda değiştirdi. Böylece paralar aklanmış ve takip edilemez hale gelmiş oldu.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3632 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, Bitcoin (BTC) ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim