Anlık Bildirim

Kripto dünyasına Çin’den bir darbe daha

Çin’de kripto para madenciliğine yatırım yapmak isteyen yerli veya yabancı şahıslar yetkililerden onay almak zorunda. Bu da ülkedeki kripto para madenciliğini bitirebilir.

Kripto madencilik Tam Boyutta Gör

Kripto para ticaretini yasaklayan ve hatta veri sitelerine dahi erişimi engelleyen Çin’in artık daha fazla engelleme yapamayacağı düşünülürken kötü bir haber daha geldi. Kripto para madenciliği de yavaş yavaş bitiriliyor. 

Kripto madenciliğe sınırlama

Çin’in kripto paralara karşı mücadelesi aslında yaklaşık 10 yıldır devam ediyor. Ne var ki benimsenme arttıkça haliyle ülkenin tutumu da son dönemde çok katılaştı. Kripto para ticaretinin yasaklanmasına kadar giden süreç şimdi madencileri de yutacak. 

Çin bir süredir kripto para madenciliğini ortadan kaldırmak için uğraşıyor. Önce eyalet bazında kripto para madenciliği yasaklanmış ve yarı yarıya varan oranda madencilerin azalması sağlanmıştı. Şimdi yatırım da onaya bağlanıyor. 

Çin kripto madenciliğe yapılacak tüm yatırımların onaya bağlanmasını ve gerekirse yasaklanmasını sağlayacak bir düzenleme hazırladı. Yabancı veya vatandaş fark etmeksizin bu düzenlemeye uymak zorunda. Diğer taraftan yetkililerin madencilik yatırımlarına onay vermesi çok düşük ihtimal olarak görülüyor. Yani pek umut yok. 

Çin finansal suçlar ve kara para aklama gibi sebeplerle kripto para dünyasına savaş açmış olsa da asıl sebep kontrol dışı bir unsurun ülkesinde olmasını istemesi. Diğer tüm sektörlerde bunu katı bir şekilde uygulayan Çin bir süredir dijital Yuan testleri yapıyor ve böylece dijital para birimlerini de kontrol altında tutuyor.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim