Anlık Bildirim

Kripto para işlem hacmi %40'tan fazla düşüş gösterdi

Yeni getirilen ülke bazlı engellemeler kripto borsalarını etkilemeye devam ediyor. Düşük fiyatlar ve fiyat değişimleri yatırımcıların geri çekilmesine neden oldu.

Kripto para işlem hacmi %40'tan fazla düştü Tam Boyutta Gör

Kripto para borsası 2020 yılından geçtiğimiz aylara kadar yükselişini sürdürmekteydi. Geleceğin para birimi olarak nitelendirilen kripto paralar, Çin hükümetinin getirdiği yeni düzenlemeler ve dünyadaki baskılardan sonra haziran ayında %40’tan fazla işlem hacmi kaybetti. 

Yeni incelemeler ile karşı karşıya kalan Binance kripto borsası, en büyük borsa konumunu korurken haziran ayında %56 düşüş göstererek 668 milyar dolar gerilemiş durumda. Pekin'de hızla büyüyen kripto sektörü de yeni gelen kısıtlamalar ile Mayıs ayında %35 değer kaybetmişti. 

Düşüş devam ediyor

CryptoCompare'in verilerine göre haziran ayında, kripto borsası spot işlemleri %42.7 düşüş ile 2.7 trilyon dolara, türev hacimleri %40.7 düşüşle 3.2 trilyon dolara geriledi. Bitcoin, sert bir düşüş ile geçen ay %6’ dan fazla değer kaybetmişti ve ocak ayından bu yana en alt seviyelerini gördü.

ABD hükümetinin de yeni baskılar getireceği söylenirken New York'ta, kripto para madenciliğini yasaklayacak bir yasa tasarısının Senato'dan geçtiği ve New York Meclisinde oylama aşamasında olduğu açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim