Anlık Bildirim

Kripto para madenciliği nükleer santrallere taşınıyor

Kripto para madenciliği, son dönemde yapılan baskılarla beraber yavaş yavaş azalmaya başlamıştı. Son dönemde çıkan haberler, yeşil enerji ile şirketlerin tekrar madenciliğe döndüğünü gösteriyor.

Kripto para madenciliği nükleer santrallere taşınıyor Tam Boyutta Gör

Kripto para madenciliğinin tüm dünyada yavaş yavaş baskıya alınmasıyla, madencilik kavramı farklı bir yöne doğru gidiyor gibi gözüküyor. Son zamanlarda çevreye zarar vermeden karbonsuz üretim yapmak isteyen kripto şirketlerinin, volkan ve hidroelektrik santralleri ile üretim yapmaya başladığı haberleri paylaşılmıştı.

Yeni anlaşmalar yolda

ABD’li bir enerji şirketi olan Talen Energy kendi santraline birleşik bir madencilik tesisi açmayı planlıyor. Yeni tesisin geliştirme aşamasında 164 MW kapasiteye sahip olması planlanırken, tamamlandığında 2 adet 1GW nükleer üniteler içerecek.

Farklı bir firma olan Energy Harbour Corp ise, kripto para madencilik merkezine nükleer enerji sağlamak için Standard Power ile beş yıllık bir ortaklık duyurdu. Yapılan yeni anlaşmalar hidroelektrik veya volkanik enerji gibi alternatif enerji kaynaklarıyla beraber, nükleer enerjiyle çalışan kripto madenciliğinin artmasına da yol açabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim