Anlık Bildirim

Çin’de bir eyalette daha Bitcoin madenciliği yasaklanıyor

Çin’de uygulanan Bitcoin yasakları artmaya devam ediyor. Global Times’ın haberine göre 62 milyon nüfuslu Anhui eyaleti de ülkede Bitcoin’i yasaklayan ülkeler arasına katılıyor.

Bilindiği üzere, Çin bir süredir kripto para madenciliğine yönelik yasaklar uyguluyordu. Ülkenin büyük medya kuruluşlarından biri olan Global Times’a göre ülkenin doğusunda yer alan Anhui eyaleti de Bitcoin madenciliğini yasaklayan ülkeler arasına katılıyor. Haberde yasak sebebi olarak enerji sorunları gösterildi.

Çin’in güneybatı da bulunan Yunnan eyaleti de haziran ayının sonlarında tüm Bitcoin madencilği tesislerini kapatmıştı. Bundan önce de Bitcoin madenciliğinde önemli yerler olarak görülen Xinjiang, Sichuan gibi eyaletlerde de madencilik faaliyetleri durdurulmuştu. Anhui’nin de aralarına katılmasıyla ülkedeki kripto para madenciliğinin yüzde 90’ının durduğu tahmin ediliyor.

Bütün bölgelere kapanma emri verildi

Ünlü kripto para yazarı Colin Wu da paylaştığı bir gönderide Çin Devlet Şebeke Kurumu'nun tüm bölgelere madenciliği sona erdirme emri verdiğini ifade etti. Bitcoin madencilerinin ülke dışına itilmesi ile ABD dördüncü en büyük madencilik havuzu oldu. Ancak Birleşik Devletler’in yeni madencilik havuzu merkezi olduğunu söylemek için henüz oldukça erken; çünkü Çinli madencilik havuzları hâlâ zirvede.

2 Temmuz’da Bitcoin madencilik ağında %27.94 oranında zorluk düşüşü görüldü. Bugünden itibaren bu oranın %11 daha düşmesi bekleniyor, bu da Bitcoin çıkarımının daha kolay hâle geleceği anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim