Anlık Bildirim

Kripto paralara Hindistan’da yüzde 30 vergi

Dünyada kripto paralara ilgi arttıkça ülkeler de bu pastadan pay almak istiyor. Haliyle en kolay pay alma yöntemi vergilendirme. Yavaş yavaş kripto para vergisi yaygınlaşacak gibi. 

Kripto para Tam Boyutta Gör

Ülkemizde kripto para ticaretine uygulanacak olan vergilendirme merakla beklenirken Hindistan’dan hiç de iç açıcı olmayan haberler geliyor. Bir dönem kripto paralara konan yasak yüksek mahkemede iptal edilince hükümet yasaktan vazgeçti. Bunun yerine sağlam bir vergilendirme geliyor. 

Hindistan’da yüksek kripto para vergisi

Hindistan ekonomi bakanı Nirmala Sitharaman yaptığı açıklamada merkez bankasının dijital bir Rupi projesi için düğmeye bastığını müjdelerken ülkenin ekonomik büyümesine de önemli bir katkı olacağını dile getirdi. 

Yıl içerisinde sona ermesi beklenen dijital Rupi projesinin yanında kripto paralara da vergilendirme söz konusu. Sanal dijital varlık olarak kabul edilen tüm transfer işlemlerinde yüzde 30 vergi alınacağı ifade edildi. Gelir tanımı kullanıldığı için muhtemelen bankalara çekilen paralardan vergi kesilecek. Bu vergide herhangi bir muafiyet tanınmayacağı belirtiliyor. Buna ticaret esnasında kaybedilen varlıklar da dahil. 

Diğer taraftan ülkede kripto para odaklı yatırımlar için en fazla yüzde 1 vergilendirme tavanı belirlendi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Hindistan’da kripto paralar oldukça popüler ve 100 milyon civarında yatırımcı mevcut. Yüzde 30 vergi dilimi bu anlamda ülkeye önemli bir gelir girişi anlamına geliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2175 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim