Anlık Bildirim

İran'da Bitcoin madencileri camileri mesken tuttu

Camilerdeki elektriğin ücretsiz olması İran'daki kripto para madencilerini harekete geçirdi. Ücretsiz elektriği fırsata çevirmek isteyen Bitcoin madencileri camilere akın etti.
ABD'nin uyguladığı ambargo nedeniyle uluslararası ticaret yapmakta sıkıntı çeken İran'da kripto para madenciliği revaçta. Özellikle de Bitcoin fiyatlarının yükselmesi ile birlikte bu işi kovalayanların sayısı bir hayli artmış durumda.
Ancak madencilerin canını sıkan en önemli şey kripto para üretimi sırasında fazla elektrik harcanması. Bu nedenle İran'daki Bitcoin madencileri elektriğin ücretsiz verildiği camilere yöneldi.

İllegal madencilik büyük sorun

Bitcoin madenciliğinin ülkede ciddi bir endüstri haline dönüşmesi ile birlikte camilere akın eden madenciler bir anda gündeme oturdu. Enerji Bakanlığı Sözcüsü Mostafa Rajabi Mashhad, Bitcoin madenciliği nedeniyle ülkede son iki ayda enerji tüketiminin yüzde 7'den fazla arttığını söyledi.
Sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılan fotoğraflar İran'da illegal madenciliğin geldiği noktayı gözler önüne serdi. Bir camiye 100'den fazla Bitcoin üretme makinesinin yerleştirildiğini gösteren fotoğraf ise ilgi odağı oldu.
Söz konusu düzeneğin yılda yaklaşık 260 bin dolar gelir sağlayabilecek seviyede olduğu belirtiliyor. İran hükümeti bu olaylar sonrasında önlem almaya hazırlandığını duyurdu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8157 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), elektrik ve
4 etiket daha iran cami madencilik Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim