Anlık Bildirim

Kripto para kullanımı için Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi devrede

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi kripto varlıkların nasıl saklanacağı, nasıl yatırım yapılacağı ve borsa seçiminin nasıl yapılacağına dair detayları paylaştı.

Kripto varlıklar ile ilgili bilinmesi gerekenler Tam Boyutta Gör

Günlük hayattaki pek çok dijital unsur için vatandaşları bilgilendirme amacını taşıyan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi bu hafta son dönemin popüler konusu kripto paraları ele alıyor. 

Kripto paralar hakkında önemli detaylar

Ofisin bilgilendirme yaptığı ilk konu kripto varlıkların saklama şekli. Sürekli internete bağlı durumda olan ve güvenliği operasyonu yürüten borsaya bağlı olan sıcak cüzdanlar yanında çevrim dışı bulunan ve sadece ticaret esnasında internete bağlanan soğuk cüzdanların tanımı yapılırken borsaya güvenmeyenlerin soğuk cüzdan tercih etmesi isteniyor. 

Bunun yanında sıcak ve soğuk cüzdanların kesin bir güvenlik sunamadığını belirten ofis, kullanıcılara ülkelerin güvenli kabul ettikleri bankacılık sistemlerinde parasını saklamasını tavsiye ediyor. 

Kripto paraların ticaretinin yapıldığı alan arayışında olanlara ise internet trafiği, ortalama nakit bulundurma, belirtilen işlem hacmine yatırımcıların duyduğu güven gibi kriterlerde skoru en yüksek olan platformları kullanmaları tavsiye ediliyor. 

Kripto paralara yatırım yapmak isteyenlerin ise Whitepaper olarak tanımlanan ve arkasındaki teknolojinin ne olduğu, sürdürülebilirliği nasıl sağlayacağı gibi bilgileri içeren izah namelerin dikkatli bir şekilde incelemesi isteniyor. 

Son olarak borsaların siber saldırıya uğraması durumunda tüm varlıkların çalınabileceği ve telafi edilemeyeceği ihtimalinin her an göz önünde bulundurulması ifade ediliyor. Binance gibi büyük borsaların siber saldırılara karşı bir güvenlik sigortası olsa da Mt. Gox borsasının çalınan kripto varlıkları yıllarca telafi edilememiş ve büyük mağduriyet oluşmuştu.


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim