Anlık Bildirim

Kullanıcılar, 2021'in ilk çeyreğinde uygulamalara 32 milyar dolarlık rekor harcama yaptı

Bir süredir hızla artan uygulama harcamaları bu yılın ilk çeyreğiyle beraber rekor seviyeyi gördü. Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre %40 artış yaşandı.

Kullanıcılar, 2021'in ilk çeyreğinde uygulamalara 32 milyar dolarlık rekor harcama yaptı Tam Boyutta Gör

Pandemi ile birlikte uygulamalara artan talep bu yılın ilk çeyreğiyle yeni bir rekora imza atılmasıyla sonuçlandı. App Annie'den gelen son verilere göre 2021'in ilk çeyreğinde tüketicilerin hem App Store hem de Google Play'deki uygulamalara 32 milyar dolar harcadı. Bu, 2020'nin ilk çeyreğine göre yıllık %40 artış olduğunu gösteriyor.

Uygulama harcamalarında rekor yaşandı

Şirket yayınladığı verilerle tüketici harcamasını iOS'ta 21 milyar dolara, Android'de ise yaklaşık 11 milyar dolara ulaştığını belirtti. Toplamdaki 32 milyar dolar harcama geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre 9 milyar dolarlık bir artış olduğunu gösteriyor.

Kullanıcılar, 2021'in ilk çeyreğinde uygulamalara 32 milyar dolarlık rekor harcama yaptı Tam Boyutta Gör

Toplam indirme sayısı da 2021'in ilk çeyreğinde 2020'nin son çeyreğine göre arttı. App Annie, hem iOS hem de Android'deki uygulama indirmelerinin 2021'in ilk çeyreğinde yaklaşık %10 artarak 31 milyara yükseldiğini belirtti.

Oyun uygulamaları, uygulama marketlerdeki en etkili kategori olduğunu bir kez daha kanıtladı. Oyun uygulamalarına yapılan toplam tüketici harcamaları, App Store'da %30 artışla 13 milyar dolara, Google Play'de ise %9 artışla 9 milyar dolara ulaşarak 2021'in 1. çeyreğinde 22 milyar doları buldu.

Oyun dışı kategorinin en üst sıralarında TikTok, YouTube ve Facebook yer aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim