Anlık Bildirim

Küresel DRAM gelirleri 2008 krizinden beri eşi görülmemiş şekilde çakıldı

Küresel pazar analiz firması TrendForce, DRAM sektörünün durumunu ortaya koydu. Paylaşılan bilgilere göre DRAM gelirleri yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 30 düştü.
Küresel DRAM gelirleri rekor seviyede düştü Tam Boyutta Gör
TrendForce verileri DRAM sektöründe çarpıcı gelir kayıplarını ortaya koydu. DRAM endüstrisi 2022 yılının üçüncü çeyreğinde gelirlerinin büyük bir kısmını kaybetti. Bu düşüş, sektörün küresel ekonominin büyük bir finansal krizle sarsıldığı 2008’de yaşanan düşüşten sonraki tarihi en büyük ikinci düşüş.

Paylaşılan verilere göre 2022 yılının üçüncü çeyreğinde DRAM endüstrisinin gelirleri çeyrek bazda yüzde 29 düşerek 18,19 milyar dolara gerilemiş durumda. Küresel enflasyon ve artan faizler tüketici elektroniği alanındaki talebi daraltmaya devam ediyor. Bu nedenle DRAM taleplerinde de azalma çeyreksel olarak yüzde 15 seviyelerine tırmanmış durumda.

Samsung, SK hynix ve Micron çakıldı

Küresel DRAM gelirleri rekor seviyede düştü
Bireysel DRAM tedarikçilerinin 3Ç22'deki performanslarına bakıldığında, ilk üç tedarikçinin (örn. Samsung, SK hynix ve Micron) tümünde çeyrekten çeyreğe gelir düşüşü gözlemlendi. Samsung, 7,4 milyar dolar ile yüzde 33,5 gelir kaybı yaşayarak tüm firmaların önünde yer aldı. Ardından yüzde 25,2 düşüş ve 5,24 milyar dolar gelir SK Hynix geliyor. Micron ise 4,81 milyar dolar gelir elde ederken yaşadığı gelir kaybı ise yüzde 23,3. Bu arada Samsung'un ana rakiplerine yaklaşık yüzde 3 büyüklüğünde pazar payını kaptırdığı da görülmekte.

Öte yandan veriler sektörün ciddi bir hızda daraldığını gösterse de ilk üç firmanın kar marjlarının halen daha güçlü olduğunu gösteriyor.

Tedarikçilerin kapasite genişletme planları konusunda Samsung, son zamanlarda kamera modüllerine olan talepteki düşüş nedeniyle eski yonga işleme kapasitesinin DRAM'den CMOS görüntü sensörlerine aktarımını kademeli olarak yavaşlattı. Gelecek yıl Samsung, yeni fab P3L'nin faaliyete geçmesiyle birlikte DRAM üretim kapasitesini artıracak. Ancak envanter azaltımının başlangıçta beklenen hızda ilerlemediğini gören Samsung, üretim artışını sınırlamak için teknoloji geçişini yavaşlatacak. SK hynix'e bakıldığında, teknoloji geçişini biraz frenleyerek gelecek yıl üretim artışını da dizginleyecek. Micron'a geçersek, 1beta nm süreciyle birlikte seri üretimi biraz daha geriye çekmiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim