Anlık Bildirim

ABD, küresel kripto madenciliğinde Çin’i geride bıraktı

Çin hükümetinin madenciliğe karşı baskısı ve kripto işlemlerini yasa dışı ilan etmesi, madencilik oranlarının büyük oranda düşmesine yol açtı. Bu düşüş ile beraber liderlik koltuğuna ABD yerleşti.

Küresel kripto madenciliğinin yeni lideri ABD oldu Tam Boyutta Gör

Kripto madenciliğinin büyük bir çoğunluğuoluşturan Çin, Eylül ayında yüzde 75'lik bir paya sahipti. Mayıs ayından itibaren madencilik baskılarını daha çok arttıran hükümet, tüm kripto işlemlerini yasa dışı ilan ederek bir çok şirketin kapanmasına vefarklı ülkelere geçmesine sebep oldu.

Çin'in liderliği sona erdi

Cambridge Alternatif Finans Merkezi tarafından yayınlanan rakamlara göre, yeni baskılar Çin’in hissesinin sadece birkaç ay içerisinde yüzde 60 oranında düştüğünü gösteriyor. Madencilik baskıları devam ederken ABD’nin küresel BTC üretim payı Nisan ayında yüzde 17’den Temmuz ayında yüzde 35’e çıkarak Çin’i geride bıraktı.

Küresel kripto madenciliğinin yeni lideri ABD oldu Tam Boyutta Gör

Listede yer alan diğer ülkelere bakarsak, İkinci sırada yüzde 8’den yüzde 18’e çıkan Kazakistan, üçüncü sırada yüzde 6,8’den yüzde 11’e çıkan Rusya ve Nisan ayında yüzde 3’lük payı yüzde 9,6’a çıkan Kanada yer alıyor. 

Tek bir Bitcoin işleminin toplam 1.700 kWh enerji harcadığını düşünürsek, Kripto madencilerinin Çin'den diğer ülkere geçmesi artan güç taleplerini beraberinde getirebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim