Anlık Bildirim

Intel'in ARC ekran kartlarında madencilik kısıtlaması bulunmayacak

Intel, 2022 yılında çıkması beklenen ARC ekran kartları hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Yeni kartların madencilik engeli taşımayacağını söyleyen şirket, talep artışlarına temkinli yaklaşacak.

Intel'in ARC ekran kartlarında madencilik engeli bulunmayacak Tam Boyutta Gör

Intel, ARC ekran kartlarını 2022 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirketin büyük isimlerinden Raja Koduri ve Roger Chandler, madencilik ve yeni ekran kartları hakkında açıklamalarda bulundu.  

Madencilik kısıtlaması bulunmayacak

İkili, yeni ekran kartlarının Nvidia’nın Lite Hash Rate’e (düşük kazım gücü), sahip ekran kartlarına benzer şekilde bir engel taşımayacağını ve bu konuda herhangi bir öncelikleri bulunmadığını söyledi. Kripto madenciliğinin ekran kartları üzerindeki etkileri düşünüldüğünde, ana fiyatların yüzde 83 oranında artış gösterdiğini görüyoruz. Bununla beraber geçtiğimiz günlerde LHR modellerin ikili madencilik yapmasına izin veren yeni bir yazılım ortaya çıkmıştı.

Görünüşe göre şirket, rakipleri ile aynı seviyede popülerlik düzeyine ulaşmanın zaman alacağını düşünüyor ve potansiyel pazarları kısıtlamak istemiyor. Bulunabilirlik konusunda da soruları cevaplayan Intel, talep artışları yükseldiğinde temkinli olacaklarını ve arz dengesine dikkat edeceklerini söyledi.

Intel’in yeni Alchemist GPU’ları DLSS benzeri XeSS teknolojisini de beraberinde getirecek. Yeni teknolojinin desteklenmesi konusunda düzinelerce oyun stüdyosu ile çalıştıklarını söyleyen şirket, XeSS’in Tiger Lake, DG1 ve 12.nesil Xe tabanlı grafik çözümleriyle uyumlu olacağını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim