Son Aramalarınız TEMİZLE
    Genel Hızlı Tercihler Sıfırla
    Header'ı Tuttur
    Header'da Teknoloji Gündemi
    Anasayfa
    Büyük Slayt ve Popüler Haberler
    Döşeme Stili Ana Akış
    Kaydırarak Daha Fazla İçerik Yükle
    İçerikleri Yeni Sekmede Aç
    Detay Sayfaları
    Kaydırarak Sonraki Habere Geçiş
    Renk Seçenekleri
    Gece Modu (Koyu Tema)
    Sadece Videolar için Gece Modu
    indirim kodu
    Anlık Bildirim

    KVKK, WhatsApp hakkında soruşturma başlattı

    Kişisel Verileri Koruma Kurumu, WhatsApp hakkında resen inceleme başlatılmasına karar verdi. Kurum, 8 Şubat'ta açıklama yapacak.
    1 hf.
    1,9b
    1
    8
    Mobil Uygulamalar
    Abone ol
    Yazar
    7

    Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), WhatsApp’ın son güncellemesini değerlendirmek üzere bugün bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından WhatsApp hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

    İlginizi Çekebilir Avatar Yargıtay, eşinin Whatsapp Web'ine izinsiz erişen kişiyi suçlu buldu

    Anadolu Ajansı’nın haberine göre bugünkü KVKK toplantısında WhatsApp’daki yeni değişikliğin kişisel verilerin korunması mevzuatına uygunluğu incelendi. WhatsApp’ın veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlatılmasına karar verdi.

    Ayrıca Bkz. "Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a soruşturma: Sözleşmeyi kabul etme zorunluluğu durduruldu"

    İncelemeyi yürütecek Kurul, süreci takip ederek, 8 Şubat 2021'de konuyu yeniden değerlendirecek. WhatsApp, yeni sözleşmeyi kabul etmeyenlerin 8 Şubat'tan itibaren uygulamayı kullanamayacağını açıklamıştı. Türkiye'de Rekabet Kurumu, bu zorunluluğun geçici olarak durdurulmasına karar verdi.

    Rekabet Kurumu da soruşturma başlattı

    Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkında soruşturma başlattı. WhatsApp'taki yeni sözleşmeyi kabul edenlerin verileri, soruşturma tamamlanıncaya kadar eski sözleşmenin izin verdiği ölçüde kullanılacak. Yeni koşullardaki veri paylaşımı izinleri geçici olarak durdurulacak. Ayrıca Rekabet Kurumu, soruşturma tamamlanıncaya yeni sözleşmeyi kabul zorunluluğun durdurulmasına karar verdi. Bu karara göre Türkiye'deki kullanıcılar, WhatsApp'ın yeni sözleşmesini kabul etmese dahi Rekabat Kurumu soruşturması tamamlanıncaya kadar WhatsApp'ı kullanabilecek.



    https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/kisisel-verileri-koruma-kurulu-whatsapp-hakkinda-resen-inceleme-baslatti/2106955 Yorum Yaz Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
    istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
    DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
    Daha Fazla Video
    donanimhabercom Instagram

    5 bin dolarlık elektrikli motosiklet: Sondors Metacycle

    Kraaz

    Ortadaki boşluğa pil koysalarmış, 130 km menzil, 330 km menzil olacak. Şekil yapacam diye alan ısrafı olmuş.

    5 saat önce
    A
    akyuznakliyat

    internette şikayetler peş peşe uçuyor

    5 saat önce
    daysleeperxp

    Biraz daha ucuz olsa alınabilir

    10 saat önce
    U
    unununium

    Motor ucubeye benziyor futuristik tasarım yapacağım diye daha da kötü yapmışlar

    1 gün önce
    En Beğenilen Yorumlar Tümünü Genişlet Yorum Yaz
    Mr. Jingles 1 hf. ( Mesaj Silindi ) en beğenilen
    Türkiye’de bu kadar büyük tepki alacağını kimse tahmin etmiyordu. İyi de oldu. Avrupa’da gizlilik ve kişisel veri kanunları çok sıkıdır. O yüzden Avrupa’ya bu dayatmayı sunmadı. Bizde kimsenin sesi çıkmaz zannedildi ama ummadık taş baş yarar misali oldu. Kendi eliyle bir sürü kişinin şu an Telegram’a geçişini sağladı. Teşekkürler WhatsApp.
    Türkiye’de bu kadar büyük tepki alacağını kimse tahmin etmiyordu. İyi de oldu. Avrupa’da gizlilik ve kişisel veri kanunları çok sıkıdır. O yüzden Avrupa’ya bu d...
    Devamını Gör
    hasanandnexus (Hasan Yıldırım) 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Facebook tepki alacağını biliyordu. Ancak bu kadar yüksek bir tepki bekliyor muydu? Zannetmiyorum. Kendilerini vazgeçilmez sanmak gibi bir gaflete düştüler belli ki. Bu yeni sözleşmeden sonra da hayvan gibi para kaldıracaklarını bildiklerinden hiçbir geri adım atmadan olayı yumuşatıp duruyorlar. Kişisel verilerinizi pazarlayan hiçbir uygulamayı kullanmayın, kullandırmayın.
    Facebook tepki alacağını biliyordu. Ancak bu kadar yüksek bir tepki bekliyor muydu? Zannetmiyorum. Kendilerini vazgeçilmez sanmak gibi bir gaflete düştüler bell...
    Devamını Gör
    K KSB 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Bu ülke WhatsApp'a muhtaç değil. Geçti o devir. Hesabınızı silin
    Yorumlar (8) Yorum Yaz Forumda Gör
    1
    TulparHAN (5 4) 1 hf. (düzenlendi) ( Mesaj Silindi )
    whatsapp Türkiye de engellenmesin de gerisi önemli değil
    BİP ve diğer yerli uygulamaları kullananlar tek tek fişlenecek ilerde işe girerken veya memur olurken büyük sıkıntılar çıkartacaklar.
    Romeo84 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    resim artık küçük agaaa, bütün olayı çözdük, dağılabilirsiniz...
    mert1907 (Mert Karakoç) 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Hiçbir uygulamaya güvenmiyorum ama bu şekilde bir tepki göstermek gerekiyordu. İşin aslı bu zamana kadar verilerimiz illako biryerlere gitmiştir ama burda asıl amaç insanların onların sandıkları gibi aptal ve kendilerine muhtaç olmadıklarını göstermek. Biz de arkadaşlarla Telegram'a geçiş yaptık, burası da sapıtırsa başka yerlere geçeriz.
    K KSB 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Bu ülke WhatsApp'a muhtaç değil. Geçti o devir. Hesabınızı silin
    Guhong01 (Guhong 01 ) 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Whatsapp büyük bir işe atıldı ama bence tarihinin en büyük hatasını yaptı. Bundan sonra bu adımı geri alsalar dahi pek çok kullanıcı kaybettiler, bu devirde teknolojiden daha çok veri para ediyor, umarım bu konuda her şirket kendine çeki düzen verir.



    Fakat başka herhangi bir uygulamaya yüklenilirse orada da bir zaman sonra durum bundan farklı olmaz, mümkün olduğunca dağılmak gerek. Fakat o zaman da her insana aynı yerden ulaşılamayacağı için bu sektör büyük darbe alacaktır. Gerek yoktu böyle salak bir şeye, biraz oturun da paralarınızı yiyin amd daha fazlasını istemektense...
    M MustafaC5 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    En güvenli Signal
    Mr. Jingles 1 hf. ( Mesaj Silindi ) en beğenilen
    Türkiye’de bu kadar büyük tepki alacağını kimse tahmin etmiyordu. İyi de oldu. Avrupa’da gizlilik ve kişisel veri kanunları çok sıkıdır. O yüzden Avrupa’ya bu dayatmayı sunmadı. Bizde kimsenin sesi çıkmaz zannedildi ama ummadık taş baş yarar misali oldu. Kendi eliyle bir sürü kişinin şu an Telegram’a geçişini sağladı. Teşekkürler WhatsApp.
    hasanandnexus (Hasan Yıldırım) 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Facebook tepki alacağını biliyordu. Ancak bu kadar yüksek bir tepki bekliyor muydu? Zannetmiyorum. Kendilerini vazgeçilmez sanmak gibi bir gaflete düştüler belli ki. Bu yeni sözleşmeden sonra da hayvan gibi para kaldıracaklarını bildiklerinden hiçbir geri adım atmadan olayı yumuşatıp duruyorlar. Kişisel verilerinizi pazarlayan hiçbir uygulamayı kullanmayın, kullandırmayın.
    Yorum Yaz Forumda Yanıtla
    Nasıl eklemek istersiniz?
    Sorgu:
    Önceki ve Sonraki İçerikler
    Daha Yeniler 1 hf. RTX 3060 12 GB detaylandı, fiyatı belli oldu 1 hf. Hyundai Kona N'in kamuflajlı fotoğrafları paylaşıldı 1 hf. Fenomenlere çekiliş soruşturması 1 hf. Netflix'in yerli bilim kurgu dizisinden yeni detaylar paylaşıldı; başrolde Kıvanç Tatlıtuğ 1 hf. Samsung Exynos 2100 yonga seti tanıtıldı: İşte özellikleri 1 hf. Bethesda'dan Indiana Jones oyunu geliyor 1 hf. Rakibine %35 fark atan Mobil Ryzen 5000 işlemciler duyuruldu, RDNA2 mobil geliyor 1 hf. Galaxy S21 kutusu göründü: Kulaklık ve şarj adaptörü yok 1 hf. Intel 10 nm Ice Lake Xeon işlemcilerinin üretimine başladı 1 hf. MoveAudio S600 tam kablosuz kulaklıklar üst seviyeye oynuyor 1 hf. Intel Jasper Lake’i duyurdu, Tremont mimarili Atom çekirdekleri kullanılıyor 1 hf. Çinli Geely ve Baidu 'akıllı elektrikli araç' üretmek için yeni şirket kuruyor 1 hf. Netflix'in 2021 yılı takviminden fragman: Leonardo DiCaprio'lu film geliyor 1 hf. Marvel dizilerinin süreleri ve bölüm sayıları belli oldu 1 hf. Xiaomi Mi 11 Lite yakında geliyor 1 hf. Sony, elektrikli otomobilini Avrupa yollarında test etmeye başladı 1 hf. Yılın yeni ROG ürünleri! CES 2021 Türkçe canlı yayını! 1 hf. Daha fazla Avengers filminin geleceği açıklandı 1 hf. CES 2021'de PS5 oyunlarının çıkış dönemi açıklandı 1 hf. TCL 20 5G ve TCL 20 SE akıllı telefonları tanıtıldı 1 hf. GÖRÜNTÜLENEN KVKK, WhatsApp hakkında soruşturma başlattı Sonraki Surface Pro 7 Plus yükseltilebilir SSD ile geliyor 1 hf. Rusların ikonik SUV'u yeni ismiyle karşınızda: Lada Niva Legend 1 hf. Sağlık Bakanlığı yeni AŞILA uygulamasını duyurdu 1 hf. Xiaomi Mi 11'e sıkı rakip geldi: Snapdragon 888 işlemcili iQOO 7 tanıtıldı 1 hf. LG televizyonlara Google Stadia ve GeForce Now geliyor 1 hf. Türksat 5A'nın Türkiye'ye katkısı ne olacak? 1 hf. TCL NXTPAPER e-mürekkep ekranlı tablet tanıtıldı 1 hf. Mass Effect Legendary Edition'ın çıkış tarihi sızdırıldı 1 hf. Tesla'nın 25 bin dolarlık elektrikli otomobili beklenenden erken gelebilir 1 hf. Bulmaca platform oyunu Figment, Android cihazlara geliyor 1 hf. Intel Rocket Lake işlemciler B460 yongasetli anakartlarla çalışmayacak 1 hf. Intel Rocket Lake işlemcileri resmiyet kazandı: %19 IPC artışı geldi 1 hf. Xbox Series'in kırmızı renkli yeni kontrolcüsü tanıtıldı 1 hf. Disney, X-Men karakterlerini Marvel Sinematik Evreni'ne nasıl ekleyeceğini düşünüyor 1 hf. Starlink resmen Avrupa'da: İngiltere'de beta testleri başladı 1 hf. Sonsuz koşu oyunu Choppy Waters iOS ve Android için yayınlandı 1 hf. Deadpool 3, 18 yaş sınırıyla geliyor: Marvel evrenine katılacak 1 hf. HAVELSAN tarafından geliştirilen kamuya özel mesajlaşma uygulaması “İleti” kullanılmaya başlandı 1 hf. LG Display, 42'' boyuta sahip ilk OLED TV paneli duyurusunu yaptı 1 hf. Wonder Woman 1984'ün Oscar'a aday olabilmesi için kampanya başlatıldı Daha Eskiler
    Yeni Haber
    şimdi
    Geri Bildirim