Anlık Bildirim

Lamborghini krizden etkilenmedi ve rekor satış açıkladı

Şirket yönetimine göre bu rekor, ürün portföyünün gücünü ve Lamborghini'nin dünya çapında devam eden popülaritesini gösteriyor.                                  

Lamborghini krizden etkilenmedi ve rekor satış açıkladı Tam Boyutta Gör

Yarı iletken endüstrisi şu anda ciddi bir kriz yaşıyor. Diğer sektörlere göre en fazla çip açığı otomobil üreticileri tarafından hissedildi. Birçoğu arabalarının üretimini azaltmak veya hatta geçici olarak askıya almak zorunda kaldı.

Örneğin Skoda, Çek Cumhuriyeti'ndeki fabrikasını 2021'in sonuna kadar kapattı. Ancak krize rağmen rekor satış rakamları göstermeye devam eden bir otomobil markası var. Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'na ait olan pahalı spor otomobil üreticisi Lamborghini'den bahsediyoruz.

Lamborghini, 2021'in ilk dokuz ayında araçlarının rekor satış rakamlarını açıkladı. Ocak ve Eylül ayları arasında marka, dünya çapındaki müşterilere 6.902 araç teslim etti. Bu, gönderilerin pandemi öncesi 2019'u geçtiği, 2020'deki aynı döneme göreyse %23'lük bir artış gösterdiği anlamına geliyor.

Lamborghini krizden etkilenmedi ve rekor satış açıkladı Tam Boyutta Gör

En çok satan Lamborghini modeli Urus oldu

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'yı içeren EMEA bölgesinin Lamborghini için öncelik olmaya devam ettiği belirtiliyor. Marka, ilk üç ayda bu pazara bir önceki yıla göre %17 artışla 2.622 araç teslim etti. Asya-Pasifik bölgesi 1.873 satış gerçekleştirdi ve yıllık büyüme ise %28 oldu.

Raporlama döneminin sonunda en çok satan Lamborghini modeli, 6.902 teslimattan 4.085'ini oluşturan Urus spor crossover oldu. Satışlarda ikinci sırada ise bir yıl öncesine göre %28 artışla bu yılın ilk 9 ayında 2.136 adet satan spor otomobil Huracan yer alıyor. Efsanevi Aventador, 681 adetlik satışla ilk üçü kapatıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7066 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lamborghini, çip krizi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim